Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

God Jul och Gott Nytt År!

Vi vill önska alla partners, medlemmar, vänner och deltagare en God Jul och ett Gott Nytt År!

Bara dagar återstår av 2019, ett år som vi på idrottens miljöorganisation Städa Sverige ser tillbaka på med glädje. Vi har städat vitt och brett i landet, med fler lokala idrottsungdomar än någonsin. De har gjort en viktig och konkret miljöinsats, och fått nya kunskaper i skräpproblematiken. Samtidigt har de tjänat pengar till att förverkliga sina drömmar med klubben eller laget.

Ett stort TACK till alla våra partners som varit med och möjliggjort detta!

2020 väntar flera spännande nya och gamla städprojekt, och nya möjligheter för både partners och föreningar att göra ännu mer skillnad tillsammans med oss. Vi längtar efter städåret och vi hoppas att ni gör detsamma.
God jul!


Att göra lokal skillnad gör ibland hela skillnaden

Städåret 2019 är slut och det innehöll flera nya lokala miljöprojekt. Bland annat rekordstora ”För ett hållbart Haninge” som vi gjorde tillsammans med ICA Maxi Haninge och med stöd från Haninge kommun.
    Två städtillfällen där resulterade i 7,2 ton plockat skräp, plockat av 1 396 deltagare i totalt 64 föreningsuppdrag. Allt inom kommunens gränser.
- Att vi som enskilt företag bidragit till att vi fått ihop 7,2 ton skräp i Haninge känns jättebra. Kunderna har fått en fin kommun och ser att det blivit skillnad. Att göra ett hållbarhetsprojekt som är väldigt lokalt och att engagera föreningarna i det tycker vi känns väldigt bra, och det är roligt att jobba med Städa Sverige, säger Marika Edberg, marknadschef på ICA Maxi Haninge.

Miljöprojektet aktiverade de sponsringssamarbeten med föreningar som ICA Maxi Haninge redan hade, men gav också kommunens andra föreningar chansen att tjäna en slant.
- Föreningar vill ofta ha sponsring och uppdrag av oss, och här har vi ett bra jobb till dem som dessutom gör att det blir rent i kommunen. Plus att barnen lär sig om hållbarhet. Det blir ett fint kretslopp. Det här är vårt bästa hållbarhetsprojekt, säger Marika Edberg.

Under 2020 gör ”För ett hållbart Haninge” och flera andra lokala kommunprojekt i landet comeback, och några nyheter är att vänta!
Är ni ett företag som vill göra ett liknande hållbarhetsprojekt i er stad eller er kommun? Hör av er till Åsa Berg, projektledare Städa Sverige, på asa.berg@stadasverige.se.


Länsförsäkringar Mäklarservice städade miljön

Inte bara idrottsungdomar vill hjälpa till att hålla vår miljö skräpfri - också företag vill vara med och städa. Nytt för i år är därför Städa Sveriges Business Cleanup, där företag själva volontärstädar med sin personal. I augusti gjorde Länsförsäkringar Mäklarservice just det.

Länsförsäkringar Mäklarservice i Sverige hade en tvådagarskonferens i Stenungsund i slutet av augusti. Den kryddade de med en skräpplockaraktivitet som fick ut alla i naturen där de fick göra konkret skillnad mot det liggande skräpet. Detta gjorde de i samarbete med Städa Sverige och kändes, som de själva säger, "helt rätt". Se varför i vår video från dagen (extern länk).

Precis som Länsförsäkringar Mäklarservice  kan fler företag städa miljön. Genom Städa Sveriges Business Cleanup gör ni skillnad, samtidigt som ni får en trevlig och givande personalaktivitet. Städa Sverige står för all koordinering, projektledning, städmaterial och upphämtning av skräp. Företaget kan därmed fokusera på själva dagen, umgås med kollegor och känna att ni gör något konkret mot nedskräpningen. Genom företagets ekonomiska stöd kan vi sedan låta idrottsungdomar städa naturen i sitt lokala närområde och därigenom även få ersättning till sin klubbkassa.

Är du intresserad av en Business Cleanup med ditt företag? 
Kontakta oss genom att maila oss på info@stadasverige.se.


Umeå först ut ännu ett år

Umeå var första plats för en Städa Sverige-städning under 2019, och så blir fallet också 2020! Redan innan Ivanhoe drar igång på TV på nyårsdagen, kommer Gimonäs Umeå IF att ha städat ett område i centrala staden. Uppdraget sker i samarbete med Umeå kommun. 2019, på bilden, var det Gimonäs Cykelklubb som nyårsdagsstädade.


Vinnare i vår och Grummes fototävling

Detta är Städa Sveriges och Grummes tre sista vinnare i fototävlingen 2019! Vi säger grattis till de vinnande lagen för tävlingen augusti, september, oktober som får 5 000 kr extra till lagkassan!

Vinnarna är:
Överst: Rödsle BK P08 från sin insats på Strandens Dag den 21 september.
Ovan till vänster: BK Heid F08 som i augusti deltog i Fimpkampen i Göteborg.
Ovan till höger: Djurgårdshof IK F05-06:s bild från en städning av Gärdet i Stockholm i oktober.

Tack alla deltagare och föreningar som lagt upp bilder från årets städningar i sina sociala medier, och därmed deltagit i fototävlingen!


Vägstädning tog Skånela till Grekland

Att som lag få åka på träningsläger oavsett idrott är viktigt. Det är ett bra sätt att få jobba med laget, lagmoralen, sätta tillsammans målsättning och med allt vad det innebär.

Handbollsklubben Skånela IF och föreningens A-flickor åkte på träningsläger till den grekiska huvudstaden i en vecka i augusti månad 2019. Totalt 42 personer (spelare och ledare) som under en vecka tränade (varje dag) tillsammans under varma förhållanden. Laget jobbade med en rad olika teambildningsövningar, laget fick också chansen att se den kulturella huvudstaden Aten.

Detta träningsläger hade aldrig varit möjligt att genomföra om inte det hade funnits tillräckligt med intäkter. I ett mycket nära samarbete med Städa Sverige från våren 2019 till avresedagen har laget svarat för en rad olika vägstädningar, vilket resulterade att den personliga kostnaden blev väldigt låg.
- När vi planerade och bestämde oss för att åka med laget på träningsläger till Grekland gjorde vi en budget och kikade på en rad olika intäktsmöjligheter. Det var ett naturligt val att inleda ett samarbete med Städa Sverige, vilket vi gjorde och hade ett par olika projekt tillsammans, säger Robert Zetterquist, ansvarig ledare i Skånela IF Handboll.

Att jobba med vägstädningen kräver en hel del och det handlar mycket om en bra organisation.
- Det har aldrig varit något prat om ett tråkigt sätt att tjäna pengar, tvärtom så att har arbetsinsatsen varit ett sätt att engagera gruppen. Vi har tagit ett mycket stort samhällsansvar och när vi har lämnat de olika städuppdragen har vi gjort det med ett stort leende och framför allt. Det är rent och fint.

Tack Städa Sverige för förtroendet.
/Skånela IF Handboll

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en partner till oss, visat intresse för att delta i vår verksamhet eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

homepagefacebookinstagramtwitteryoutube