Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ett nyhetsbrev från Sollebrunns Betongelement – November 2019

327 nya studentbostäder i Göteborg

Under större delen av 2020 kommer Sollebrunns Betongelement att leverera betongelement till 327 nya studentbostäder och en förskola i Göteborg. Totalt pratar vi om uppemot 20.000 ton betong.

Beställare är Skanska som på uppdrag av SGS Studentbostäder ska uppföra de nya studentbostäderna på Sven Brolids väg i stadsdelen Sandarna i Göteborg. Bostäderna fördelas på sex hus – mellan sju och åtta våningar höga. Projektet innehåller också en förskola med sex avdelningar.

Sollebrunns Betongelement ska svara för stommar, halvsandwichväggar, innerväggar, bjälklag och trappor, och det är en nöjd Johan Ribbing som kan konstatera att företaget fått en bra basbeläggning under hela 2020 i och med detta kontrakt.

– För tillfället håller vi på med projektering, och byggstart för vår del sker i april nästa år. Därefter pågår löpande leveranser och montage under 40 veckor.

Enligt Johan handlar utmaningen om att tillvarata alla lösningar i de återupprepningar som sker i projektet – allt för att få en effektiv tillverkningsprocess.

Markarbetena påbörjades i augusti i år och helt färdigställt beräknas projektet vara i oktober 2022. 


Hästtokig tjej som gillar att bolla med siffror

Helena Lidén! Så heter vår nya ekonomichef sedan i början av september. För övrigt en helt nyinrättad tjänst med många utmaningar på bordet. Den största av dem alla – att byta affärssystem. Något Helena älskar…

– Ja, det är faktiskt sant. Jag är extremt projektinriktad och gillar utveckling av affärssystem, så det här ska bli riktigt kul, säger Helena och skrattar.

Närmast kommer Helena från HSB Nordvästra Götaland i Skara, där hon verkat i två år som controller, och dessförinnan var hon på Tornum i Kvänum i 16 år i samma roll.

– Jag hade egentligen inte för avsikt att byta jobb, men fick tips om att Sollebrunns Betongelement sökte en ekonomichef och blev intresserad. En kul utmaning, tänkte jag. Och på den vägen är det.

Vad var det då som triggade igång dig?
– Först och främst att man är ett lokalt företag med en stark framtidstro och att man flaggade för sina intentioner att satsa framåt med att bland annat byta affärssystem, vilket är en rätt stor apparat som tilltalade mig.

Vad tror du att du kan tillföra?
– Förutom min passion för utveckling av affärssystem så har jag lång erfarenhet av att jobba på en tillverkande enhet. Jag är i grund och botten civilekonom, gillar att jobba med IT-relaterade frågor och är trygg med siffror i min roll som controller under många år. Detta gör att jag tror att jag kan bidra till en god utveckling.

Och vad är dina första intryck av företaget?
– Mycket positiva! Det är ett härligt gäng och alla verkar ha en tydlig agenda, vilket tilltalar mig.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Då är mitt stora intresse hästar. Min man och jag har en gård i Edsvära där vi har egna hästar plus ett antal inackorderade. Jag trivs bäst i sadeln och älskar verkligen att komma ut i friska luften efter en dag på kontoret…

Välkommen till Sollebrunns Betongelement!

– Tack! 

Fakta Helena Lidén

Ålder: 54 år.
Familj: Gift med Johan och har två utflugna barn.
Bor i: Edsvära.
Intressen: Hästar!
Aktuell som: Ny ekonomichef på Sollebrunns Betongelement.


BRA transporter med minimal miljöpåverkan

Merparten av Sollebrunns Betongelements transporter sker i samarbete med det lokala transportföretaget Bra Åkeri AB med bas i Stora Mellby. Ett vaket företag som hela tiden vill ligga i framkant när det gäller att erbjuda fossilfria biodrivmedel med minimal miljöpåverkan. Redan för fyra år sedan började man att köra på HVO-diesel som framställs av palmolja och slaktprodukter.

– Det var genom Sollebrunns Oljeservice som vi kom i kontakt med drivmedlet i fråga, säger Jörgen Andersson på Bra Åkeri.

I augusti förra året övergick man till att köra på rapsolja under beteckningen RME 100.

– Verdis Polaris är en RME-baserad biodiesel som förutom hållbar rapsolja också innehåller avancerade komponenter, tung alkohol och biometanol som uppfyller kraven i EN14214. Det är ett biodrivmedel som minskar det fossila koldioxidutsläppet med minst 70 procent, berättar Jörgen och fortsätter:

– Verdis Polaris finns i både sommar- och vinterkvalité. Somra används mellan april och september medan Vintra används oktober till mars.

Vi på Sollebrunns Betongelement gläds åt att ha en lokal samarbetspartner som dessutom satsar på ett miljövänligt alternativ i den allt känsligare transportfrågan.


Ny förlängd conveyorbana som kommer att förse våra hallar med betong

Förberedelser för ökad
en produktion och bättre flöde

Det är mycket på gång på Sollebrunns Betongelement och produktionstakten är hög. Nu förbereder vi oss ytterligare för att klara marknadens behov framöver. Bland annat håller vi på att förlänga vår conveyorbana – den bana som förser våra hallar med betong. Tanken är att vi efter årsskiftet ska kunna gjuta även i vår efterbearbetningshall. Banan är klar och för tillfället pågår arbetet med att få en avtappningsstation på plats. Mer information kommer vad det lider när allt är på plats.

Vi håller också på att iordningställa en ny ballastficka för att få ett större materialförråd för det som ska gå upp till blandaren. Därmed sparar vi tid då vi minskar antalet gånger som förrådet fylls på. För att skapa utrymme för den nya ballastfickan har vi plockat bort två gamla silos på tomten och vår ambition är att ballastfickan ska vara klar under hösten.

Med detta skapar vi bättre förutsättningar för en ökad produktion genom ett smidigare flöde.

 

Iordningställande av en ny ballastficka. Den ger oss ett större materialförråd, vilket i sin tur ger oss bättre förutsättningar för en ökad produktion och ett smidigare flöde.


Sollebrunns Betongelement AB | Magravägen 201 | 441 74 Sollebrunn sollebrunnsbetong.se | info@sollebrunnsbetong.se
Tel. 0322-432 05

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.