Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 27 2019


Hej på er alla

Valberedningen – en nyckel till framgång, hur ser er valberedning ut? Är det en post som blir kvar sist på årsmötet som ingen egentligen vill ha?

Valberedningen är enormt viktig för er som organisation och den skall varken försummas eller lämnas tom som i många fall för ingen vill ha posten. Med utbildning kan man få en bra och effektiv valberedning och vända trenden för valberedningens status.  

I dagens Cheerinfo finner ni en påminnelse med information från SCFs valberedning. Thomas, sammankallande för vår valberedningen var under förra veckan på utbildning på Bosön.

Titta på era lokala SISU distrikt efter en utbildning för er valberedning. Något som kan lyfta och ge mer kunskap som i slutänden kan gynna hela föreningen.

Vi efterlyser också fler föreningar som idag har Paracheer. Se inlägg längre ner med info från Sofie.

Håll utkik i era mailinkorgar! Alla DM-inbjudan är på väg ut och en del har redan landat i era brevlådor.

Med i dagens Cheerinfo finner ni även datum för Infinity Challenge och Stars Wintercup.

Nu tar vi helg, Halloween och Allhelgonahelgen, jag hoppas att ni alla får en fin helg oavsett vad ni skall fira.

 

Cheerhälsningar

Kia
Föreningskonsulent


Från Valberedningen

Bilden ovan är från Bosön och Valberedningsutbildningen som hölls förra veckan där delar av SCFs valberedning deltog.
Som vi från valberedningen tidigare nämt har vi nu gått in i ett kort och intensivt verksamhetsår där valberedningens arbete redan har startat. Ett arbete som denna gång bland annat innebär att ta vi ska ta fram förslag till en ordförande samt fem ledamöter.

Målsättningen är att finna de bästa kandidaterna till att styrelsen ska vara fortsatt stark och effektiv. En styrelse som på ett kvalitativt sätt kan hantera de utmaningar och de krav som bland annat ett medlemskap i Riksidrottsförbundet innebär. En styrelse som tillgodoser era föreningars behov och möjliggör en fortsatt positiv utveckling av svensk cheerleading.

Som ni kanske vet ställer RF krav på SCF gällande jämställdhet i såväl styrelse som valberedning. Inget kön ska vara representerat med mindre än 40%. Med sju stycken övriga ledamöter innebär detta att fördelningen i praktiken ska vara tre av det ena och fyra av det andra könet.

Inför kommande årsmöte ska följande poster väljas: Ordförande
Ledamöter x 5st
Revisor
Revisor suppleant
Ledamot till valberedningen

För att valberedningens viktiga arbete ska lyckas behöver vi er hjälp! Var med och påverka!

Inkom med förslag och låt det ej dröja. Valberedningen välkomnar alla nomineringar, såväl kvinnor som män.

Glöm inte att den nominerade ska vara tillfrågad och att ni i samband med er nominering kort presenterar personen och framställer dennes personliga kvaliteter.

Sista dag för att lämna förslag till valberedningen är den 31 december 2019. Därefter kommer valberedningen att genomföra en urvalsprocess.

Valberedningens förslag kommer att publiceras senast tre veckor före årsstämman som planeras att genomföras den 22 februari 2020.

Tveka inte att kontakta valberedningen om ni skull ha några frågor.


Ordf. Thomas Fors (070-5614152),
Tina Dahlén och Petra Lindblom valberedningen@cheerleading.com


Valberedningen – en nyckel till framgång

Att ha en bra valberedning är viktigt och en uppgift som skall tilldelas en grupp med väl samman satta personer med kompetens och erfarenhet att förvalta föreningens verksamhet. Det är viktigt att de kan se verksamhetens behov och därefter leta personer till styrelse för att bemöta dessa behov.

I en tid då det i samhället sker en del större förändringar är det kanske viktigare än någonsin med en fungerande valberedning. Mångfalden i samhället ökar, kommersialismen ökar och utmanar idrottsrörelsen samtidigt som formerna för ideellt engagemang förändras.

Allt detta påverkar valberedningens arbete. Häftet Valberedningen – en nyckel till framgång visar på valberedningens viktiga roll i ett större perspektiv och är en handbok för valberedare. Du får konkreta tips i form av checklistor, frågeställningar och mallar att utgå ifrån.


Bedriver ni Paracheer i er förening?

Vi har nu tagit fram en grupp för alla föreningar som bedriver Paracheer.

Syftet med gruppen är att tillsammans samverka och byta erfarenheter samt fungera som en referensgrupp till SCF.

Maila sofie.lewerentz@cheerleading.se


Fler tävlingar!

Nu är även datum klart för de återkommande tävlingarna Stars Wintercup och Infinity Challenge.

Stars Wintercup  25-26 januari2020

Infinity Challenge tyckartävling 1 mars 2020

Boka datumen i er kalender!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.