Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 25 2019


Hej på er alla!

 

Dagens Cheerinfo är fullt av information.

Först vill jag påminna er alla om att processen för alla föreningar att söka om era medlemskap hos oss som förbund. För två veckor sen skickades instruktion ut till er alla kring hur ni skall gå till väga. Informationen gick ut både i Cheerinfo och i specifika mejl till er som medlemsförening.

Vi har fått in några men ser att där är många kvar så där av påminnelsen idag.

Antidoping! Känns det som något som inte berör er? Alla idrottare och tränare är skyldiga att känna till dopingreglerna och riskerna med kosttillskott. Se mer info nedan och hur ni kan prenumerera på Svenska Antidopings nyhetsbrev för det senare.

Under Cheerforum hade vi också två pass med Helen Alpsig runt Trygg Idrott. Bifogat i dagens Cheerinfo hittar ni mer info samt länkar till olika organisationer för dessa samtal.

Med idag finner ni också en hel del information om idrottslyftande utbildningar.  Idrottsledarskapssymposium på Bosön den 11 dec och utbildningstillfällen som Västra Götalands Idrottsförbund erbjuder. Det känner enormt roligt att kunna delge er information kring RFs utbildningar. In och titta på SISU Idrottsutbildarnas hemsida och välj ditt distrikt för mer info.

Hoppas att ni alla får njuta av en kanelbulle i dag på Kanelbullensdag. Önskar er alla en trevlig helg!

Cheerhälsningar

Kia
Föreningskonsulent


Påminnelse!

Cheerleading är sedan 26 maj ett av RFs specialidrottsförbund.

Rent tekniskt behöver därför alla ni som vill fortsätta att vara medlemmar i SCF, ansöka om medlemskap via RFs rutiner för specialidrottsförbund.

De åtgärder ni då behöver vidta är:

1. Säkerställa att era stadgar lever upp till de krav som Cheerleadingförbundet och Riksidrottsförbundet har satt upp.

(tex måste det i era stadgar, ändamålsparagrafen stå att ni bedriver cheerleadingverksamhet)

2. Om ni i era stadgar idag INTE beskriver att ni ska bedriva Cheerleadingverksamhet så behöver ni på ert nästa kommande årsmöte besluta om att ni ska bedriva sådan verksamhet och besluta om uppdatering av era stadgar (lägga fram en proposition) där detta framgår.

3. Ni kommer behöva fylla och registrera om ert medlemskap hos Svenska Cheerleadingförbundet och detta görs via Idrott Online. Detta sker via RFs hemsida www.rf.se Väl där inne scrollar ni ner och klickar er vidare via ”Bilda förening” - Ansök om medlemskap i SF och där fyller ni sen i alla uppgifter som efterfrågas.

4. Ni kommer i er registrering också behöva bifoga lite dokument. Ett av de dokument som skall skickas in är ert bildandeprotokoll samt era stadgar. Om det var flera år sen ni bildades och ni inte kan få tag på bildandeprotokollet ber vi er skicka in det senaste justerade årsmötesprotokollet.

5. När detta är kontrollerat och allt är korrekt, meddelas ni om ert medlemsnr i Svenska Cheerleadingförbundet och i RF.


6. Om ni som förening idag har en Idrott Online sida för administration och/eller hemsida i ett annat förbund, kan ni flytta över den informationen. Samma gäller för medlemsregister, föreningsinformation mm i Idrott Online. Gör detta snarast


En förening får vara medlem i hur många Specialförbund som föreningen vill, så länge föreningen bedriver den idrott och de grenar som förbundet administrerar. Vill ni däremot begära utträde ur gymnastik eller annat förbund, kommer information om detta senare.


Tveka inte att höra av er om något är oklart, båda förbunden finns här för att hjälpa er och vägleda er kring detta.


Vill du veta mer om antidoping?

Alla idrottare och tränare är skyldiga att känna till dopingreglerna och riskerna med kosttillskott. Svensk Antidoping finns som stöd.

Du kan följa dem på Facebook för att visa ditt ställningstagande, samtidigt som du tar del av viktig och intressant information som rör alla inom idrotten. 

Antidopingnytt är ett digitalt nyhetsbrev som skickas ut ungefär varannan månad. Anmäl dig till nyhetsbrevet härför att hålla dig underrättad om antidopingarbetet i Sverige och internationellt.


Trygg idrott

Under Cheerforum hade vi två pass runt Trygg Idrott med Helen Alpstig, sakkunnig i dessa frågor från Stockholmsidrotten.

 

Frågorna är enormt viktiga, och något som vi behöver jobba med både som förbund, men även ni föreningar. Bifogat är därför underlagen för samtalen.

Länk till material:

www.rf.se/tryggidrott

Skapa trygga idrottsmiljöer för nedladdning

http://www.rf.se/globalassets/riksidrottsforbundet/dokument/dokumentbank/ovrigt/skapa-trygga-idrottsmiljoer.pdf?w=900&h=900  

Barnensspelregler https://barnensspelregler.se/ som är Riksidrottsförbundets samarbete med BRIS.  

UNICEFs handbok för idrottsledare – Barnkonventionen och föreningsidrotten Beställs eller laddas ner här:
https://unicefbutiken.se/produkt/idrottshandboken/

BRIS Vuxentelefon med idrottskompetens 
https://www.bris.se/for-vuxna-om-barn/just-nu/

Filmen om barnensidrott 
https://youtu.be/vhliipCg1rk

Testet "Hur är du mot barn som idrottar"? 
www.barnensidrott.se/testet


Idrottens ledarskapssymposium med tema tillit och samspel

Välkomna till en dag med föreläsningar, Workshops och utveckling!

11 december på Bosön

Möt Janne Andersson, årets ledare 2019 och tillika förbundskapten herr Svenska Fotbollförbundet tillsammans med Susanne Meckbach, doktor i idrottsvetenskap i ett samtal om det tydliga och trygga ledarskapet. Janne är ständigt i rampljuset, resultat är det enda som räknas och han har väldigt kort tid på sig att jobba med gruppen. Hur gör han? Vilka är hans tips till dig? Susanne har forskat och följt Jannes ledarskap över tid. Vad adderar forskningen till Jannes egna utveckling och vad har han lärt sig utifrån den forskningen som pågår.

En annan spännande talare på Ledarskapssymposiet är Louise Bringselius som bland annat kommer tala om hur tillit påverkar kroppen och hjärnan. Hur når vi längre med hjälp av tillit och samspel istället för kontroll och regler? Hur kan vi som ledare ge oss utrymme för att tillämpa tillit och samspel istället för kontroll och regler? Vilka mekanismer och miljöer behöver vi forma och tillämpa? Vad Louise ska prata om kan du ta del av här.

Den 11 december på Bosön får du inspiration, fördjupning i teorier och verktyg för att utvecklas i din ledarroll på temat tillit och samspel. Klicka på länken för att se hela programmet, vilka andra du möter och hur du anmäler dig.


Senast den 5 november behöver vi din anmälan. Det är begränsat antal platser, först till kvarn.


Skatteverket inbjuder idrotten till webbseminarier


Har ni som förening anställda?

Under hösten inbjuder Skatteverket idrottsrörelsen till aktuella webbseminarier, mer information och anmälan via länkarna nedan:

Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration
8 oktober kl. 17.00-18.15
Idrottsföreningen som arbetsgivare

29 oktober kl. 17.00-18.15
Idrottsföreningen som arbetsgivare

27 november kl. 14.00 – ca 15.15

Idrottsföreningen lämnar kontrolluppgift
10 december kl. 17.00 – ca 18.15


Barnkonventionen i praktiken

Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland erbjuder utbildningstillfällen kring vad det i praktiken kommer innebära att Barnkonventionen blir lag nästa år.

Förutom tillfället i Alingsås erbjuds följande datum och orter av Västra Götalands Idrottsförbund.

Först ut är Alingsås 14/10 kl. 17.30-20.00.

Därefter följer:
Borås 15/10, kl. 17.30-20.00.
Göteborg 16/10, kl. 17.30-20.00.
Uddevalla 25/11, kl. 17.30-20.00.
Skövde 26/11, kl. 17.30-20.00.
Göteborg 27/11, kl. 17.30-20.00.

Anmälan gör ni här!

Kolla i ditt SISU distrikt när de erbjuder informations och utbildningstillfällen i ämnet.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.