Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 4 2019

Hösthälsning!

Nu har vi sammanställt en rad utblickar i vårt gemensamma internationella arbete igen. Vi är glada att du har hittat Utblick, och hoppas det kan komma till användning i era gudstjänster, i missionsråd osv.

Idag vill jag även slå ett slag för två fantastiska mötesplatser i höst; Missionskonferenserna i Linköping och Örnsköldsvik, Helande och hopp – för alla folk. I år firar vi femårsjubileum, och har glädjen att ha flera representanter från våra systerkyrkor och samarbetspartners på plats, i Sverige. Då har ni alltså chans att få mötas direkt, och både lyssna och ställa frågor om det arbete och uppdrag de står i.

Vi tror att detta möte är oerhört viktigt, för att ytterligare stärka banden mellan oss, för att uppdatera oss om läget i världen och inte minst få del av allt som våra partners och systerkyrkor har att ge in i vårt eget land idag. Detta vill du inte missa!

 

Kom till Linköping 19 oktober, eller Örnsköldsvik 26 oktober! Jag törs lova att det kommer att bli ovanligt bra!!

 

Thorine Arenius,
samordnare för det Internationella programmet

 I projektet får barnen bland annat hjälp med läxläsning.

Projektbesöket som inte blev av…

Anna-Maria Jonsson, regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön, är nyss hemkommen från en intensiv resa i Brasilien och Paraguay. Hon berättar om ett projektbesök som hon inte gjorde. Konstigt kan ni tycka, men det är just anledningen till att besöket inte blev av som gör det så speciellt.

Läs hennes berättelse här.


Med Jesus mot kvinnoförtryck

Dhana Lama, som arbetar med EFKs partner United Mission to Nepal, brinner för att förändra liv och samhällen i Nepal, men hon ser hur den nepalesiska kulturen och traditioner många gånger blir ett hinder för att förändring ska ske. Den 19 oktober är hon en av huvudtalarna vid EFKs missionskonferens i Linköping. Du kan läsa om vad som driver henne, och även se ett filmklipp med Dana, här.

Dhana Lama inspireras av hur Jesus bemötte människor som andra såg ner på.

SAT-7 når miljoner människor med sitt budskap om hopp och kärlek. Nu har Mats Frändå lämnat över sina arbetsuppgifter till andra medarbetare på Cypern.

SAT-7 förmedlar hopp för miljoner i Mellanöstern

-  Jag ser med glädje på dessa år då jag fått vara med att förändra människors liv och tillvaro.

Efter sju år med SAT-7 på Cypern har Mats och Irén Frändå nu flyttat tillbaka till Sverige. Mats ger här en glimt om vad SAT-7 gör för att sprida hopp till utsatta människor.”Tack vare det jag har lärt mig i programmet så har jag slutat att använda käppen för att bestraffa barnen i skolan” berättar Anatoria från Tanzania.

”Jag har slutat använda käppen”

I fyra år har EFK satsat på ett barnrättsprogram i Afrika. Våra systerkyrkor har fått stöd och redskap för att lyfta fram barns rättigheter – både i kyrkan och i samhället. Anneli Dagernäs och Petra Lindsmyr förmedlar några röster från lokala partners om vad satsningen fått betyda.


Barn + Hem = Lycka?

Hur stödjer vi utsatta barn på bästa sätt?

Förr svarade många ”barnhem” på den frågan – EFK vill i stället ge fler chansen att växa upp i en trygg och kärleksfull familj. Men hur går vi till väga, i en värld där behoven tycks vara oändliga? Välkommen in i samtalet!

Barn som lever i utsatthet behöver vårt stöd – men vi behöver också reflektera kring hur vi stödjer på bästa sätt.


Tack för att du är med i bön för missionen!

  • Be för missionskonferenserna i Linköping och Örnsköldsvik, att de får bidra till inspiration, uppmuntran och riktning i vårt fortsatta missionsuppdrag. Be särskilt för alla internationella gäster, för beskydd under resor och om Guds ledning när de förbereder sina vittnesbörd.

  • Tacka Gud för de många insatser för barns rättigheter som EFK stödjer världen över. Be för barnen i Rio de Janeiros slum, be för våra systerkyrkor i Afrika och deras strävan att sätta barnen i centrum, och be att vi Sverige får urskiljning i att stödja utsatta barn på bästa sätt.

  • Tacka Gud för vad SAT-7 får betyda för att ge människor hopp i Mellanöstern och Nordafrika. Be om fortsatt välsignelse när nya medarbetare får ta ansvar. Be också för Mats och Irén Frändå i deras omställning till en ny vardag och nya uppgifter i Sverige.

Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 82 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.