Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 24 2019


Hej på er alla

I helgen har förbundet haft arbetshelg och förbundsstyrelsen, kommittéer och utskott har träffats under hela helgen för arbete kring bla förbundsutvecklingsplanen.

Mycket spännande ligger framför oss men också mycket arbete.

Vi påminner er alla att gå in och göra er ansökan till vårt förbund enligt de instruktioner som mejlats ut till alla föreningar. Tveka inte och hör av er om ni har några frågor kring vad ni skall fylla i eller själva processen.

Med i dagens Cheerinfo har ni en annons om en tjänst vi söker i anknytning till just era ansökningar till oss som SF. Är du den vi söker, välkommen med en ansökan!

Vi skickar även med er lite information kring Vaccinera klubben och Antidopingarbete. Hur jobbar er förening kring just Antidoping idag?

Valberedningen skickar också med lite information samt en uppmaning att skicka in och nominera till kommande förbundsstyrelse. Även om det kändes som vi precis hade ett årsmöte ligger nästa årsmöte nära, redan i februari 2020 så deras arbeta har redan startat om.

De flesta licensövergångar har också hanterats i helgen så att ni kan licensiera om och försäkra alla inför den nya perioden. Har ni fortfarande någon licensövergång ni saknar? Tveka inte och hör av er. Ni mejlar då licenser@cheerleading.se

Önskar er en härlig vecka med nya utmaningar!

 

Cheerhälsningar
Kia

Föreningskonsulent


Årsmöte 2020

Årsmötet 2020 kommer hållas den 22 februari.

Tid och plats återkommer vi med men boka redan nu datumet i er kalender.

Anledning till att vi nu har årsmötet i februari? Beslut om stadgeändring och förändrat verksamhetsår togs på årsmötet i år och därav kommer årsmötet nu ligga i början av året.

 


Från Valberedningen

Tack till alla ni som medverkade på Förbundets årsstämma! Vi har nu gått in i ett kort och intensivt verksamhetsår där valberedningens arbete redan har startat. Ett arbete som denna gång bland annat innebär att ta vi ska ta fram förslag till en ordförande samt fem ledamöter.

Målsättningen är att finna de bästa kandidaterna till att styrelsen ska vara fortsatt stark och effektiv. En styrelse som på ett kvalitativt sätt kan hantera de utmaningar och de krav som bland annat ett medlemskap i Riksidrottsförbundet innebär. En styrelse som tillgodoser era föreningars behov och möjliggör en fortsatt positiv utveckling av svensk cheerleading.

Som ni kanske vet ställer RF krav på SCF gällande jämställdhet i såväl styrelse som valberedning. Inget kön ska vara representerat med mindre än 40%. Med sju stycken övriga ledamöter innebär detta att fördelningen i praktiken ska vara tre av det ena och fyra av det andra könet.

Inför kommande årsmöte ska följande poster väljas: Ordförande
Ledamöter x 5st
Revisor
Revisor suppleant
Ledamot till valberedningen

För att valberedningens viktiga arbete ska lyckas behöver vi er hjälp! Var med och påverka!

Inkom med förslag och låt det ej dröja. Valberedningen välkomnar alla nomineringar, såväl kvinnor som män.

Glöm inte att den nominerade ska vara tillfrågad och att ni i samband med er nominering kort presenterar personen och framställer dennes personliga kvaliteter.

Sista dag för att lämna förslag till valberedningen är den 31 december 2019. Därefter kommer valberedningen att genomföra en urvalsprocess.

Valberedningens förslag kommer att publiceras senast tre veckor före årsstämman som planeras att genomföras den 22 februari 2020.

Tveka inte att kontakta valberedningen om ni skull ha några frågor.


Ordf. Thomas Fors (070-5614152),
Tina Dahlén och Petra Lindblom valberedningen@cheerleading.com


SCF söker projektledare för anslutandet av våra medlemsföreningar via RF

 

I samband med att våra föreningar behöver söka om nytt medlemskap genom Idrott Online, RFs rutiner fr specialidrottsförbund, kommer belastningen att öka under en period. Vi ser därför ett behov av att ta in extra hjälp för att hantera anslutningsperioden.

Eftersom vår nuvarande checklista bygger på våra tidigare förhållanden, vill vi även att denna ses över denna i samband med höstens process eftersom många lärdomar kommer att kunna dras från det intensiva arbetet.

Arbetet skulle innefatta att

  • se över de stadgar och bildande-protokoll som skickas in
  • med RFs jurister ha avstämning runt de frågeställningar som kan uppstå
  • se över att alla nuvarande medlemsföreningar föreningar ansöker om medlemskap.
  • uppdatera checklista och information för anslutningsprocessen.

Till detta projekt behöver vi en arvoderad projektledare. Du kommer att samarbeta nära med SCFs kansli och slutrapportera till förbundsstyrelsen.

Projektet löper fram till januari och beräknas omfatta ca 50 timmar.

På grund av rollens utformning krävs det att du är relativt självgående. Arbetet med att säkerställa kravuppfyllnad i bland annat stadgar och protokoll har en juridisk koppling, varför bakgrund inom juridik är relevant. Kännedom om Cheer-Sverige är meriterande eftersom du kan komma att behöva jobba med uppsökande verksamhet. Erfarenhet som projektledare är meriterande men även erfarenhet av SCFs verksamhet, samt av tillämpning av regelverk samt gedigna föreningskunskaper genom exempelvis styrelsearbete. Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidat.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Ansökan skickas till rekrytering@cheerleading.se senast 15 oktober 2019.


Vaccivera klubben och Ren vinnare!

Antidoping

Hur jobbar din klubb mot doping?

Med hjälp av ”Vaccinera klubben mot doping” kan föreningen se till att ledare och idrottsutövare får grundläggande kunskaper om dopingreglerna. På så sätt undviks dopingfall eller andra brott mot dopingreglerna orsakade av okunskap. När ni har genomfört vaccinationen har ni en handlingsplan med förebyggande åtgärder och en beredskap för att kunna möta akuta situationer som dopingfall eller misstankar om doping. 

https://www.rf.se/Arbetsrum/SvenskAntidoping/utbildningfakta/Utbildning/Vaccineraklubben/

 

För idrottare!

Alla idrottare har ansvar att känna till och följa dopingreglerna. Svensk Antidoping tillhandahåller en webbaserad utbildning som hjälper idrottare på alla nivåer att få koll på det viktigaste. Utbildningen Ren vinnare hittar du här.

https://www.rf.se/Arbetsrum/SvenskAntidoping/utbildningfakta/Utbildning/Renvinnare/


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.