Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 23 2019


Hej på er alla!

 

Hej på er alla

Hoppas allt är bra med er.

Idag är Cheerinfo kort med mycket viktig information. Denna information har också idag mejlat ut till alla då detta efterfrågades på årsmötet.

Alla frågor kring rutinen kring ansöka om medlemskap via RFs rutiner för specialidrottsförbund, alltså oss som förbund skickar ni till scf@cheerleading.se så svarar vi så snart vi kan.

Jag har även fått förfrågningar kring licensövergångar, de är på gång. Ville skriva någon rad om detta då vi ligger lite efter men kommer prioritera detta under nästa vecka.

För att underlätta för oss och för att arbetet skall gå snabbare vore vi tacksamma om övergångarna skickas in enligt instruktion. En övergång per inskannad PDF, döpt till namnet på den som övergången gäller. När vi får Inskannade PDF filer med flera övergångsavtal tar det lång tid för oss att separera och få koll på respektive övergång.

Nästa vecka utkommer troligtvis inget Cheerinfo då vi har arbetshelg med Förbundsstyrelsen, alla kommittéer och utskott och jag är på redande fot på fredagen.

Jag önskar er en fin helg och tveka inte och hör av er om ni har några frågor.

 

Cheerhälsningar
Kia

Föreningskonsulent


Cheerleading är sedan 26 maj ett av RFs specialidrottsförbund.

Rent tekniskt behöver därför alla ni som vill fortsätta att vara medlemmar i SCF, ansöka om medlemskap via RFs rutiner för specialidrottsförbund.

De åtgärder ni då behöver vidta är:

1. Säkerställa att era stadgar lever upp till de krav som Cheerleadingförbundet och Riksidrottsförbundet har satt upp.

(tex måste det i era stadgar, ändamålsparagrafen stå att ni bedriver cheerleadingverksamhet)

2. Om ni i era stadgar idag INTE beskriver att ni ska bedriva Cheerleadingverksamhet så behöver ni på ert nästa kommande årsmöte besluta om att ni ska bedriva sådan verksamhet och besluta om uppdatering av era stadgar (lägga fram en proposition) där detta framgår.

3. Ni kommer behöva fylla och registrera om ert medlemskap hos Svenska Cheerleadingförbundet och detta görs via Idrott Online. Detta sker via RFs hemsida www.rf.se Väl där inne scrollar ni ner och klickar er vidare via ”Bilda förening” - Ansök om medlemskap i SF och där fyller ni sen i alla uppgifter som efterfrågas.

4. Ni kommer i er registrering också behöva bifoga lite dokument. Ett av de dokument som skall skickas in är ert bildandeprotokoll samt era stadgar. Om det var flera år sen ni bildades och ni inte kan få tag på bildandeprotokollet ber vi er skicka in det senaste justerade årsmötesprotokollet.

5. När detta är kontrollerat och allt är korrekt, meddelas ni om ert medlemsnr i Svenska Cheerleadingförbundet och i RF.


6. Om ni som förening idag har en Idrott Online sida för administration och/eller hemsida i ett annat förbund, kan ni flytta över den informationen. Samma gäller för medlemsregister, föreningsinformation mm i Idrott Online. Gör detta snarast


En förening får vara medlem i hur många Specialförbund som föreningen vill, så länge föreningen bedriver den idrott och de grenar som förbundet administrerar. Vill ni däremot begära utträde ur gymnastik eller annat förbund, kommer information om detta senare.


Tveka inte att höra av er om något är oklart, båda förbunden finns här för att hjälpa er och vägleda er kring detta.

Med vänliga hälsningar

Svenska Cheerleadingförbundet
Svenska Gymnastikförbundet


Lathund registerutdrag

Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat registerutdrag för ledare som har kontinuerlig kontakt med barn.

Bifogat finner ni ett dokument som kan vägleda er i den hanteringen.

Det är avsiktligt enkelt och kortfattat, för mer och djupare information, besökt RF:s sida: Här finner ni mer information.

Skapa trygga idrottsmiljöer - PDF

Information från polismyndigheten gällander regsiterutdrag

 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.