Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

Hösten träder in och Oceanhamnen fortsätter växa fram

Mörkret, kylan och de färgsprakande trädkronorna som kännetecknar hösten i vårt avlånga land har tagit över efter sommarens långa, varma dagar. I Oceanhamnen fortsätter Helsingborgs nyaste och mest ambitiösa stadsdel växa fram trots kortare dagar och lägre temperaturer.

I det här nyhetsbrevet får du ta del av aktuell status direkt från byggaktörerna och Helsingborg stad. Som vanligt hittar du mer information på hplus.helsingborg.se


Visionsbild på Prisma, med kanalen i förgrunden.

Produktionen av gång- och cykelbron är igång

Sedan sist har produktionen dragit igång, grunden som stålkonstruktionen kommer vila på produceras nu. Tidsplanen för bron har förskjutits och ambitionen är nu att den första delen ska stå klar under sensommaren 2020 och att brons fulla längd kommer vara helt färdigbyggt under 2021. Här kan du läsa en detaljerad rapport om hur arbetet fortskrider.

Visionsbild på Brf Oceanpiren, med vatten och en brygga i förgrunden.

Stort intresse för Prisma – techfokus lockar

I början av sommaren blev det klart att den nya tech-hubben HETCH flyttar in i Prisma när huset står klart i slutet av 2020. En profilering som gjort att företag i flera olika branscher visat intresse för att etablera sig i Prisma. Läs mer här.


Se filmen om Sernekes arbetschef i Oceanhamnen, Jeanna Nylander


Brf Oceankajen får tak över huvudet

Bygget av Riksbyggens Brf Oceankajen i Helsingborg är i full gång och under hösten har de sista våningarna rest sig så att hela huset nu är komplett. Brf Oceankajens gemensamma takterrass börjar också ta form. Läs mer här.

Hållbarhetsfokus i kvarteret Ophelias Brygga

Magnolia Bostad uppför projektet Ophelias Brygga med stort fokus på miljö och hållbarhet. Läs mer om deras hållbara lösningar, som tar avstamp i miljöprofilen för H+ projektet, här.


Ett kontorshus som bidrar till välmående

Teknik och arkitektur i all ära, men vår viktigaste resurs är människan. När vi människor mår bra presterar vi bättre och då har verksamheteten större chans att må bra. Kontorshuset Green Haus som Castellum bygger på Oceanhamnen, kommer certifieras enligt WELL. Läs mer här.


Se filmen om utvecklingen av Midrocs Brf Oceanpiren


Landgång blir ny mötesplats i Oceanhamnen

Tänk dig att gå på ett nät, ut över havsytan. Det kommer att bli verklighet när den nya mötesplatsen Landgång/Mikrokosmos, står klar i Oceanhamnen 2022. Här kan du läsa mer om den spännande mötesplatsen.


Ljusare och bredare trappa upp till parkeringsdäcket

Trappan som leder upp från Järnvägsgatan till parkeringsdäcket vid Helsingborg C ska nu byggas om. Det gör vi för att skapa en tydligare och mer inbjudande koppling från gatan upp till den nya gång- och cykelbron.

Trappan är i första hand till för dig som går, men för den som vill ta med cykeln uppför trappan kommer det att finnas rostfria slipers utmed trappans sidor.

Arbetet påbörjas under november 2019. Du hittar mer information här.


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Anders Landsbo, H+ projektledare: anders.landsbo@helsingborg.se

Jessica Engvall, H+ kommunikationsstrateg: jessica. engvall@helsingborg.se

Fredrik Ahlberg, ansvarig Oceanhamnens nyhetsbrev: fredrik.ahlberg@helsingborg.se


H22 – A smarter city

I april 2019 togs beslutet i kommunfullmäktige om en storsatsning mot 2022 och stadsmässan H22 - A smarter city. Ett arbete mot en smartare och mer hållbar stadsutveckling som utgörs av två delar. Dels ett treårigt utvecklingsarbete i stadens bolag och förvaltningar för att ta fram och testa nya samarbeten och lösningar, och dels en stadsmässa i världsklass år 2022 där utvecklingsarbetet manifesteras, visas upp och bearbetas vidare. Oceanhamnen är ett av tre områden för stadsmässan. Läs mer på H22.se


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Midrocs logotyp

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Wihlborgs logotyp

Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.