Nyhetsbrev från Enskedespelet med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Enskedespelet i pestens tid

Det är inga roliga tider vi lever i och Enskedespelet har, precis som alla andra, drabbats hårt av det senaste årets pandemi. All kraft rann liksom ur oss och vi gick in i någon slags apatisk osynlighet. Men här kommer i alla fall lite information om vad som händer och inte händer;)


Råttans år, spelet som aldrig blev av. 

För lite mer än ett år sedan började vi arbeta med föreställningen Råttans år, 2020 var nämligen Råttans år i den kinesiska astrologin. Råttans år associeras med bland annat död, pest, krig och grymheter och så blev det ju ganska mycket.

Föreställningen skulle ha fokus på miljöförstöring, klimathot och handla om hur många barn och unga ser på sin omvärld och på framtiden. Vi ville göra en dystopisk och suggestiv uppsättning med en lite mindre ensemble och spela på Teater Reflex under oktober. (I januari 2020 undersökte vi bland annat hur och var stora kvantiteter munskydd kunde köpas billigt och som alla i publiken skulle ha på sig för att förtydliga hur alla påverkas när miljön kollapsar. Så ironiskt så här med facit i hand men vi var tydligen någonting på spåret redan då;)

Då smittan började spridas fick repetitionerna läggas på is och allt eftersom insåg vi att det inte skulle gå att genomföra någon föreställning överhuvudtaget. Istället tog vi sikte på ett stort tältspel 2021 men som läget ser ut har vi insett att inte heller det är möjligt.


Nytt storslaget tältspel 2022!

Nu håller vi tummarna för att vi kan göra en storslagen comeback i tältet 2022 och vi är många som längtar!

Arbetet med föreställningen planeras dra igång under hösten 2021 och ha premiär i augusti 2022.


Café Hörnet

Café Hörnet ligger också på is men vi hoppas kunna komma igen med spännande program till hösten om allt går som det ska.


Enskede Marknad och utomhusföreställning i september

Vi hoppas även kunna genomföra Enskede Marknad i september och i samband med den försöka göra någon slags mindre utomhusföreställning och/eller dramatiserade vandringar.


Teatergrupperna

Så fort vi kan börja ses fler än åtta och har någonstans att vara, kommer teatergrupperna att sätta igång igen!

Fokus kommer då att ligga på utomhusföreställningen i september, som vi i dagsläget inte alls vet vad det ska bli, men vi suktar efter någonting roligt och lite galet efter allt deppigt som det senaste året inneburit.


Ditt medlemsskap = SÅ VIKTIGT!

Precis som all annan kulturverksamhet har vi lidit ganska svårt ekonomiskt under pandemin. Många intäkter uteblev medan kostnaderna var stora då föreställningen inte kunde genomföras.

Alla intäkter är viktiga för oss som ideell förening och vi är glada om så många som möjligt vill vara med och stötta verksamheten genom att vara medlemmar.

Det var en massa strul med att få ut fakturorna för medlemsavgifterna förra året och de kom ut alldeles för sent, sorry för det men i år tar vi oss i kragen.

Fakturorna för medlemskap i föreningen 2021 kommer att skickas ut inom kort till er som redan är/har varit medlemmar sedan tidigare.

Om du inte är medlem sedan tidigare är du varmt välkommen att bli! Gå in HÄR för att registrera dig.


Med vänliga hälsningar från Enskedespelet genom Johanna Huss, konstnärlig ledare


Om du inte vill ha mer information från oss om våra kommande föreställningar och annan verksamhet, kan du enkelt avregistrera dig här nedan.

www.enskedespelet.se

facebookinstagramyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du varit i kontakt med oss tidigare.
Vill du inte ha mer information från Enskedespelet, klicka här.