Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i November 2019

 

Så leder du som chef en GUL medarbetare

Vi är ju alla olika och så ska det vara. Dock kan det som ledare vara bra att känna till att ditt gäng behöver olika saker av dig i form av din kommunikation, ditt agerande och ditt tänk för att kunna jobba med dig på bästa möjliga sätt. Sedan kan även andra saker spela in men tänk t ex på att 

  1. En gul medarbetare vill vara med och skapa nytt. Är alltid med på ändringar och nyutveckling.
  2. En gul vill få uppskattning för att de just är nyskapande, har idéer och utvecklar gruppen, företaget, arbetet mm
  3. Låt en gul kollega få stort utrymme med att ha varierande arbetsuppgifter och att kunna skapa olika grupper så att de kan få variera vilka de för tillfället arbetar med.
  4. Ge hen möjlighet att influera och inspirera andra genom sin entusiasm och spontanitet.
  5. De är enorma glädjespridare på arbetet och i alla de team de gärna deltar i, vilket gärna får vara många olika och bytas hela tiden. De är trygga och glada var de än jobbar.


Ibland kan det bli väldigt tydligt att en gul medarbetare är lätt att locka till nyheter men det är viktigt att tänka på att saker som startas också måste avslutas. Plus att en del tycker att saker ska anlyseras och funderas lite över innan man drar igång för att det ska kännas seriöst.

Det kan i vissa fall gå lite för fort när en gul kollega jobbar. Var då med där och teama upp dem med de som skapar regler, ramar och rutiner och samlar dem fakta så blir uppgiften väl genomförd. Gula vill ändå aldrig jobba ensamma.

Det som en gul medarbetare själv upplever som sina styrkor är oftast det som den personens kollegor tycker är mest utmanande med dem. Jobba med att öka den gula personens förståelse för det genom att visa bra exempel, tydliga kommunikationsalternativ och nya lösningar och fråga dem vilka de skulle klara att jobba med. Klara, just för att få dem att visa att de kan och då få beröm för det.

Detta med D.I.S.C är ju givetvis mer komplicerat än att du kan lära dig allt om hur du leder dina medarbetare via mina nyhetsbrev men det är i alla fall en bra början. Ta kontakt med mig så kan jag lära dig mer om du vill. Detta med D.I.S.C är grymt roligt och kommer att ge dig många aha-upplevelser plus att det kommer underlätta ditt arbete framöver.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Hur kan en byxficka vara tom, men ha något i den samtidigt?

Träna hjärnan - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. 

Svar på föregående månads gåta:
Underbart svar...elden.

Stylingtips:

Denna månad fortsätter vi med kappor och jackor för våra olika kroppsformer. Denna månad för de som har bredare höfter än axlar så kallad päronform.

För denna kroppsform gäller det oftast att man vill jämna ut proportionerna så att axlar och höfter upplevs lika och i jämn proportion till varandra, för både män och kvinnor.

Tricket då är att lägga all fokus på axklarna och göra så lite som möjligt runt höfterna. T ex med hjälp av andra avvikande färger. Eller med olika material just där kontra resten av kappan. Eller att ha detaljer på kappan med kedjor, spännen och annat smyckesliknande. Eller, ja du fattar.

För de som har just päronform är man ofta rädd att man då gör sig stor på alla håll och kanter men så blir det inte för den som ser dem utan upplevelsen blir just den jämnhet i proportioner du är ute efter.

Om kappan eller jackan du vill ha inte har just dessa effekter kan du få till det själv med scarfar, halsdukar, broscher och extra kragar mm. Bred ut och vidga axeldelen så får du till det bra. 

Ibland är det lättare att köpa en neutral kappa/rock eller jacka och skapa effekterna själv. Men ibland är det roligare att få köpa något som är helt rätt. Ha tålamod och leta lite innan du slår till på årets kappa/rock för det finns mycket mycket att välja på där ute.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.