Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i September 2019

 

Led rätt till rätt färg

Vi är ju alla olika och så ska det vara. Dock kan det som ledare vara bra att känna till att ditt gäng behöver olika saker av dig i form av din kommunikation, ditt agerande och ditt tänk för att kunna jobba med dig på bästa möjliga sätt. Sedan kan även andra saker spela in men tänk t ex på att vi människor kan förändras när vi är stressade och då ändra hur vi kommunicerar och agerar. Detta kan förändra allt du nyss trodde dig veta…

Det roligaste med att i ditt ledarskap kunna ta hjälp av just D.I.S.C är att det är enkelt att ta till sig och lätt att använda. I alla fall i dess enklaste form. Detta kommer snabbt att kunna vara ett av dina många verktyg för att hjälpa dig i din vardag med att lära känna dina medarbetare och kunna vara en så bra ledare som möjligt för dem.

Ju fler personer du har att leda ju mer utmanande är ditt arbete och du behöver hjälp med att komma rätt i din kommunikation och i ditt agerande. På många företag idag så görs en D.I.S.C-analys vid alla anställningsintervjuer men om det inte görs kan du använda ditt huvud och några frågor och själv lära dig mer om din personal.

Några enklare riktlinjer:

Vill din medarbetare att det ska gå fort, och är ivrig att komma igång vad det än gäller är chansen stor att du har en RÖD eller GUL person framför dig.

Pratar personen hellre än att lyssna och kan ofta avbryta även med att helt byta ämne, är det också tecken på RÖD och GUL.

Finns där en vilja att chansa utan full information för att prova nytt och testa lite annorlunda är det nog också en RÖD eller GUL.

Skulle personen föredra att ni sätter er ner och i lugn och ro pratar igenom vad som ska göras, när och i vilken ordning och av vem har du istället en GRÖN eller BLÅ medarbetare framför dig.

Är personen mer tystlåten och inväntar sin tur i diskussionen istället för att hävda sin åsikt och rätt är det nog också en GRÖN eller BLÅ person.

Kommer orden RÄTT och ORDNING & REDA med i samtalet kan du vara säker på att du har att göra med en GRÖN eller BLÅ.

Detta är bara några exempel som givetvis kan varierar då vi människor är rätt komplexa i våra sätt att kommunicera och agera. En del personer är ju också fler färger men det kan vi ta senare.
 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Vad blir vitare ju skitigare den blir?

Träna hjärnan - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. 

Svar på föregående månads gåta:
Tystnaden så klart.

Stylingtips:

 

Nu börjar snart den vackraste årstiden – hösten! Visst är det?! Och med den kommer våra fina och lite ”tjockare” höst- och vinterkläder. Det är ett litet annat tänk och lite annan stil under hösten.

I år är det extra kul för att det är så många starka färger som är aktuella. Jag älskar starka färger! Stort är också gult och det har vi svenskar lite svårt att gilla men nu finns den i många olika nyanser så prova gärna. I synnerhet den senapsgula nyansen funkar bra på många. Är en härligt höstig färg också.

Stort i höst är också rutigt. Detta är ett grymt klassiskt mode så om du har gamla rutiga plagg så ta fram och använd dem glatt. Köper du något nytt rutigt så satsa på kvalitet för du kommer att kunna återkomma till ditt rutiga plagg många gånger framöver.

Anpassa rutorna och allt det andra mönstrade i höst till din kroppsform. Är du liten funkar mindre mönster bättre. Är du större klarar du mer och större mönster.

Djurmönster funkar också himla bra i höst och detta är också stort på inredningsfronten.

Stickat är stort som alltid på höst och vinter och som bra detalj för att göra det stickade lite tuffare är ett brett skärp som markerar din midja.

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.