Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Juni 2020

 

Säljande kroppsspråk i fyra faser – bra påverkan!

Vid dina olika möten med kunden är det givetvis mycket viktigt att du alltid anpassar ditt kroppsspråk efter den du möter. Att du så snabbt du kan skapar rapport. Fint ord va!

Då känner sig kunden trygg med dig och känner att ni är lika och att det går att lita på dig.

Nästa steg är att du använder ditt kroppsspråk till att leda kunden genom säljandets hela process med att påverka med olika kroppsspråkssignaler. Signaler som passar bra för var ni just nu är i säljprocessen.

Jag drar det hela lite förenklat denna gång och så tar vi alla steg för steg nästkommande månader. Börja gärna redan nu med att fundera över hur du idag gör under dina säljsamtal/möten med just dina kunder.

Självklart använder du ditt kroppsspråk säljande redan idag men nu ska du bli superexpert på det och använda det ännu mer medvetet.

De olika faserna som finns är förenklat Välkomnandefasen, Lyssnandefasen, Argumenterandefasen och Avslutandefasen. Dessa faser kan användas på så många andra sätt också när du t ex kommunicerar med dina medarbetare så de är mycket bra och nyttiga att kunna.

Först vill du ju visa kunden att du är just Välkomnande och det kan du göra både med rätt val av ord och rätt val av röst (vi styrs mycket över hur vi tycker folk låter när de pratar med oss) och med rätt val av kroppsspråkssignaler. Vi vill ju framför allt snabbt visa kunden att vi ser dem med bra ögonkontakt och med ett rart öppet leende.

När vi sedan börjat prata med kunden och vi får dem att berätta för oss vad vi önskar hitta idag/vad de har behov av/vad de önskar lösa för problem visar vi med kroppen att vi lyssnar och tar in information och framför allt nickar för att visa att vi är intresserade.

Nästa fas är att visa kunderna vad vi har och börja att argumentera och engagera kunderna för just dessa produkter för att vi tror oss veta att just detta passar dem bäst.

Sedan är det dags för avslutande signaler som får kunden att känna att det nu är dags för avslut. Som att helt enkelt gå före dem till kassan och visa att det nu ska betalas.

Nästa månad börjar vi ta varje fas i detalj. Häng med!

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Om du har den, så vill du dela med dig av den. Men om du delar med dig av den, så har du den inte. Vad är det?

Träna hjärnan - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. 

Svar på föregående månads gåta:
En munk. Gillar dem med go choklad på...

Stylingtips:

Detta är väl ändå den bästa tiden på året. Så mycket vackert i naturen och så härligt varmt. Nu är det läge för en massa toppar. Kanske t o m utan jacka eller kavaj eller cardigan.

Toppar är kul och lätta att köpa. Är ofta inte värsta investeringen men självklart kan en topp som heter något viktigt också kosta. Viktigare dock tycker jag att du hittar en topp som passar dig, din kropp och dina färger plus det du vill utstråla.

Självklart kan en enfärgad topp i någon vacker färg funka alldeles utmärkt. Försök dock att undvika de rundhalsade som ger rundhet till ansiktet. Det är lite svårare att hitta v-ringat men jag lovar att du kommer bli mer nöjd och det kommer att passa dig bättre.

Det finns ju dock enorma mängder toppar med bra, kul och snygga mönster/tryck/detaljer/ränder/rutor, ja allt. Så varför inte testa mer av detta i sommar.

Dessa detaljer ger effekt till vad du vill framhäva på din kropp. Du kan med mönster och detaljer upptill på toppen få allt fokus upptill på kroppen och på ditt ansikte och vi ”glömmer” nederdelen. Du kan självklart omvänt med mer detaljer och effekter få fokus nedtill på kroppen om allt händer där. Du bestämmer var du vill ha fokus.

En topp full av tryck och mönster ger enorm effekt och kan behöva balanseras med något mer effektfullt någon annanstans på kroppen.

Prova dig fram när du klär dig och se vart fokus hamnar på din kropp beroende på var toppen har mest detaljer och mönster. Du kommer att upptäcka att du kan trolla och leka som du vill och styra uppmärksamheten precis dit du vill. Lek med toppar och var lite tokig när det gäller print och mönster, speciellt nu på sommaren! 

Lycka till!

Kläderna kommer bl a från Åhlens och Cubus

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.