Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Juli 2020

 

Säljande kroppsspråk fas 1 – Välkomnande!

Det är här allt börjar. Vare sig du får besök av en kund i din butik, du möter kunden ute på hens kontor eller ni ses på någon stor mässa, så börjar vi med Välkomnandefasen.

Vi vill ju visa vår kund att de är mycket välkomna hit till oss (eller vi till dem) genom så många små enkla signaler som möjligt. Det är ju inte så att kunden tänker ”Oj så många gester hen gör som gör att jag känner mig välkommen!” utan detta är ju något de upplever lite undermedvetet men ändå gör att vi sticker ut bland våra konkurrenter. På ett himla bra sätt då alltså!

Ett öppet välkomnande leende är himla viktigt – talar om för kunden att vi är vänligt inställda och gillar att få träffa dem. Ett leende smittar också så chansen är stor att du får ett leende tillbaka och då har ni fått en bra start. Detta leende drar igång positiva reaktioner i kroppen på er båda så att det även i kroppen känns rätt.

Bra och tydlig ögonkontakt – visar att vi ser kunden och tycker att de är viktiga nog att ta ögonkontakt med. Alla vill vi bli sedda och det är grymt viktigt för oss. Lätt att gå förbi en monter där ingen ser mig och då har vi missat den chansen med den kunden.

Om möjligt – hälsa och ta i hand (när det inte är Coronatider). Detta handslag är en stor del i kundens bedömning om vi är en person de gillar eller inte. Ett bra stabilt och rejält handslag väger tungt.

Vrid alltid upp din kropp mot den du just nu talar med. Fullt ut. Stå inte kvar och försök fortsätta göra något jobb bakom eller vid sidan av dig utan rikta dig helt mot kunden.  

God hållning – ett vinnande koncept. Enligt forskaren Amy Cuddy kan ett stark kroppshållning påverka din kund att känna att det är dig man ska handla av, i bra mycket större uträckning än du tror. Du kan t o m lura kunden med att starkt kroppsspråk även om du inte ens känner dig så stark.

Fånga in din kund – kanske inte med en stor omfamning men med lugna och trygga rörelser som fångar in dem i din närhet. Prova dig fram här och självklart beror denna gest på var du är, din butik, kundens kontor eller t ex en mässa. Missa dock inte denna gest för att den kan ta en stund att få till. Den gör mycket!

Håll dig nära kunden. Stalka dem inte men var nära. Plötsligt kommer de på att de vill fråga något och då ska de inte behöva leta efter dig en sekund ens.

Vi jobbar vidare med nästa fas i säljandet nästa gång! Häng med!

 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Vilken dryck är den starkaste drycken av alla?

Träna hjärnan - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. 

Svar på föregående månads gåta:
En hemlighet är det.

Stylingtips:

 

Denna månad ska vi med glädje uppmärksamma ett annat känt svensk klädmärke Dagmar eller House of Dagmar.

Företaget grundades av systrarna Kristina Tjäder, Karin Söderlind och Sofia Malm redan 2005. De har bl a haft stora framgångar och vunnit priset Guldknappen och Best new designer of the year.  

De hade tidigt farmor Dagmar som inspiration och musa som gav dem ett stort intresse för mode, design och sömnad.

De valde tidigt att tänka på hållbarheten och har tre viktiga hållpunkter; hög kvalitet i deras materialer, hög kvalitet i produktionsprocessen och hög kvalitet på sin design.

De jobbar mycket med företag och organisationer som tänker på hur allt tillverkas och hur man jobbar för att lämna efter sig så lite påverkan på miljön som möjligt. Mycket samarbete med andra likatänkande företag här i Sverige. 

Stilen är tidlös som ska möjliggöra att kläderna kan bäras år efter år efter år. Dels pga designen men också för att just deras val av material som gör att de håller länge länge. Många har kvar kläder, i synnerhet de tidiga stickade produkterna, sedan första kollektionen.

Prova svenskt du också och Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.