Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Augusti 2019

 

Gå ut starkt - presentationsteknik!

För många är det en stor skräck att hålla någon form av presentation inför andra. Detta kan du dock träna dig till att t o m gilla kanske t o m älska. Några bra knep finns och behöver tränas in. Träning är ju här a&o. Även de som du tror bara ställer sig upp och pratar fritt ur hjärtat har tränat, jag lovar.  

Självklart är en stor del av din presentation den förberedelse du gör och som ofta är bra mycket längre än den tid du sedan kommer att prata. Börja i tid är mitt tips här.

Nästa stora förberedelse är den mentala delen. Förbered dig genom att visualisera hela din presentation med hjälp av mental träning och du kommer känna dig trygg, säker och förväntansfull när det väl är dags.

I detta brev dock lägger vi fokus på själva dagen och själva presentationen. Där finns det en del trix som ger dig en bra och säker start och du är plötsligt bara igång och allt flyter på som det ska.

Tänk dig att du står/sitter där och väntar på din tur att få gå fram/upp och hålla din presentation. Du känner dig, tack vare din mentala träning, glad att det snart är din tur och att få prata om saker du gillar.

Du tar dig lite tid för din sista mentala förberedelse. Din trigger. Nu är det dags!

1 – Tänk på din hållning – räta upp din kropp så att du lyfter fram ”glada punkten”.

2 – Kliv fram och ställ dig bredbent. Ger dig bra balans och du ser stark ut.

3 – Bred lugnt ut dina armar och ”fånga in” alla. Du ser ut som om du är trygg och lugn.

4 – Ta några sekunder och se ut över publiken. Alla blir sedda och du ser ut att ha pondus.

5 – Le.

6 – Börja prata med en stark och lugn röst.

7 – Starta med dina tre väl intränade meningar som du aldrig ändrar. Nu är du igång och med full fart rullar allt på och du gör en kanonpresentation!

Detta är några tips som kommer hjälpa dig massor. Prova vad du tycker funkar för dig och kom ihåg att HA KUL! Då har de som lyssnar också kul.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Vad är så ömtåligt att det går sönder när du pratar?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Mannen har sju barn.

Stylingtips:

Skärp är en praktisk och bra accessoar som kan trolla med din kroppsform som du vill. Eller i alla fall trolla så att vi som ser dig får den upplevelse av dig som du vill.

Det gäller ju både var på kroppen skärpet sitter. Hmm tänker du, finns det många platser att ha det på… Jag menar högt upp i midjan eller löst hängande på höfterna. Eller ja lite mitt i, inte fler ställen...

Med ett skärp i midjan lyfter du fram en kroppsform som visar en smalare midja. Smalare än höfterna. Du vill visa att du är smal eller du kan få oss att tro att du är smal genom att just markera midja. Ibland vill vi dölja vår midja och gör det genom att täcka över midjan på olika vis vilket alltid gör att vi ser större ut än vad vi är. Helt fel.

Det gäller också vilken färg, mönster, material mm som skärpet är i/av. Om du väljer ett skärp i samma färg som skjortan eller byxan gör det att det inte markerar midjan lika mycket. Väljer du avvikande färg, mönster, något speciellt material så markeras midjan mycket mer.

Väljer du att inte ha skärpet så högt upp i midjan utan lite lösare och mer ner mot höfterna flyttar du lite fokus från midjan och gör att höftdelen blir mer i fokus. Absolut rätt om du t ex har en V-formad kropp.

Detta blir ännu mer rätt om du har skärpet lite löst hängande på höfterna. Vissa skärp är ju endast till för att hänga just där. Då blir det ännu mer fokus på höfterna och ändrar om dina kroppsproportioner och slutar att markera din midja. Var bara säker på att det är så du vill ha det och att det är rätt för din kroppsform.

Prova dig fram och välj också för vad du känner för i stil och mode just den dagen.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.