Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Maj 2020

 

Använd känsel som påverkan när du säljer!

Tänk att du läser detta efter denna Coronatid!
Det finns många sätt att hjälpa kunden att fatta sitt köpbeslut när de är hos dig i butiken eller du besöker dem på deras kontor eller ni ses på någon mässa eller liknande. Några är enklare att ta till då de inte märks så tydligt utan bara blir en subtil påverkan. 

Rätt ofta vet ju kunden om att du nu försöker på alla sätt du kan att få hen att köpa, så det är nu inte det att de blir förvånade och är ovetande om det. Dock är det ju ditt jobb att använda dessa hjälpmedel för att göra ditt jobb så bra som möjligt.

Vi har en del knep vi känner oss trygga med och som vi använt oss av länge. Andra kommer vi aldrig att gilla och därför undvika. Se dock till att du alltid är villig att utveckla dig och prova på nytt när det dyker upp. Vissa saker gjorde du förr men har inte använt dig av på ett tag. Dags att prova dem på nytt nu igen.

Känselpåverkan är något vi alla vet funkar och är rätt lätt och smidigt att använda om det är möjligt utifrån vad du säljer. Svårt att känna och klämma på en idé… om du inte har något som symboliserar idén du kan ta med och ge till kunden.

Längst ut på våra fingrar har vi nervändar som är mycket känsliga. Vi vill gärna rent spontant klappa på djur och känna den mjuka pälsen. Vi stryker gärna handen över ytor vi tycker ser t ex lena och mjuka ut, eller som ser udda ut och vi måste få känna på just den texturen. För oss sitter mycket utav upplevelsen av olika materialer i att vi får känna, lyfta och klämma på dem.

Om vi ska köpa en väska kan vi liksom stå och väga den lite i handen. Måste ju kännas rätt. Dels är vi ute efter att den kanske inte får vara för tung men mycket ligger i rätt känsla när vi håller i den.

Vi kan t ex tycka bättre om ett material eller en tapet utifrån hur ytan är för oss när vi känner på den.

Kanske kan vi bedöma kvalitetet på det viset men ofta är det vår egen känselupplevelse vi är ute efter, som vi sedan faktiskt fattar ett beslut på.

Det innebär att så ofta du kan ska du ta dina produkter och ge dem till kunden så att hen får hålla i dem och uppleva dem på alla sätt. Inte alla samtidigt dock så att de drunknar i saker i famnen… Uppmana hen att känna på ytan. Stryk handen över och visa hur och be kunden göra samma. Där och då kan kunden fatta sitt beslut. Bara på känselupplevelsen! Se nu snabbt till att göra ditt avslut! 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Vad har ingen början, inget slut och ingen mitt?

Träna hjärnan - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. 

Svar på föregående månads gåta:
Det är jag själv.

Stylingtips:

Kjoldax! Nu är det så otroligt varmt att det i Göteborg redan är klassat som sommar. Då är det alltid superaktuellt för kjolar!

För dig som gillar kjolar och klänningar är det i år superenkelt att hitta. Finns grymt mycket att välja på i vår.

Den vanligaste frågan brukar vara ”Hur lång kjol ska jag ha?” Det är lite tycke och smak men stilmässigt sätt så är det där dina ben är som smalast. Oftast under knät eller alldeles över knät brukar funka bra. Helst inte nere på benen där t ex dina vader är som bredast. Då upplevs dina ben som extra breda.

Vill man trolla lite med hur benen upplevs är det perfekt med en kjol med ojämn kant nedtill som t ex på omlottkjolarna eller om det finns ett tunnare tyg över ett lite tjockare och de har olika längd. Då lurar man ögat då kjolkanten inte markerar benen så mycket. Snyggt och fint är det också. 

Stilen på din kjol kan vara strikt affärsmässig som t ex den rutiga ihop med en så populär knytblus men den kan bli tuff och cool genom att kombineras med en sportigare topp och jacka till.

Stora blommönster och härligt glada starka färger är mycket stort i vår/sommar, så kör på med så ”mycket” du vill på kjolens högtid.

Lycka till!

Kjolarna finns bl a på Lindex och Åhlens

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.