Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i December 2019

 

Så leder du som chef en GRÖN medarbetare

Vi är ju alla olika och så ska det vara. Dock kan det som ledare vara bra att känna till att ditt gäng behöver olika saker av dig i form av din kommunikation, ditt agerande och ditt tänk för att kunna jobba med dig på bästa möjliga sätt. Sedan kan även andra saker spela in men tänk t ex på att 

 

  1. En grön medarbetare vill ha trygga rutiner där saker görs som de alltid har gjort för då vet de att det fungerar och att de kan sköta sitt jobb.
  2. En grön vill att alla i teamet ska vara sams och arbeta väl ihop. Är väldigt känslig för hur alla kollegor mår.
  3. Låt en grön kollega få vara med och hjälpa till och känna sig behövd. Är ett bra stöd för alla i teamet.
  4. Ge hen en konfliktfri miljö att jobba i där inga större förändringar sker.
  5. De vill gärna få beröm för deras lojala och flitiga arbete samt deras stöd för andra.


Ibland kan det bli väldigt tydligt att en grön medarbetare är konflikträdd då de sällan eller aldrig säger sin åsikt av rädsla för att störa, göra sig ovän med någon eller för att skapa diskussioner. Försäkra och lär den gröna att även deras åsikter är viktiga att få del av, så att alla uppgifter belyses av alla färger.

Det kan i vissa fall gå lite för långsamt när en grön kollega jobbar. Var då med där och stöd dem med kommentarer och beröm som ger dem råg i ryggen att tro på sig själva och jobba på.

Det som en grön medarbetare själv upplever som sina styrkor (även om de inte själva skulle uttrycka sig så) är oftast det som den personens kollegor tycker är mest utmanande med dem. Jobba med att öka den gröna personens förståelse för det genom att visa bra exempel, tydliga kommunikationsalternativ och nya lösningar och fråga dem vilka de skulle klara att jobba med. Framför allt att ge dem säkerhet och trygghet.

Detta med D.I.S.C är ju givetvis mer komplicerat än att du kan lära dig allt om hur du leder dina medarbetare via mina nyhetsbrev men det är i alla fall en bra början. Ta kontakt med mig så kan jag lära dig mer om du vill. Detta med D.I.S.C är grymt roligt och kommer att ge dig många aha-upplevelser plus att det kommer underlätta ditt arbete framöver. 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Rött som blod, sött som vin. Mitt hjärta är hårt, mitt kött är fint. Vad är jag?

Träna hjärnan - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. 

Svar på föregående månads gåta:
Det finns ett hål i den...

Stylingtips:

Nu är det dags för kappor/jackor till kroppsform timglas, mjuk-rak eller ja den kroppsform som har det mest markerade midjan.

När det gäller stilanalysen så mäter man hur mycket smalare midjan är i förhållande till axlar och höfter.

Det som är speciellt här är att man gärna vill fortsätta att markera midjan för detta är den ”perfekta” kroppsformen. Så här vill kvinnor se ut. Självklart är alla kroppsformer perfekta men jag tror du förstår tänket i stilanalysen.

Detta är ju då i kontrast till de två tidigare månaderna där man skulle lära sig att med kul effekter lägga fokus på ändring. Här kör vi på och markerar mer!

Många många kläder, jackor och kappor är gjorda för just denna kroppsform så det är lätt att hitta rätt här. Med t ex ett skärp i midjan är du alltid rätt. Ju större och bredare skärp ju mer effekt.

Det kan även funka bra om plagget t ex ändrar material eller färg eller mönster precis i midjan så att blickarna dras just dit. Det får samma trollerieffekt. 

Allt ska hända just runt midjan på dina kappor/jackor. Händer det också något upptill t ex en mer markerad krage bör du se till att det händer något extra runt höfterna också eller ev benen. Då blir det perfekta relationer igen och framöver det som är finast med din kroppsform. Testa när du står i butiken. Vilken kappa framhäver din fina kroppsform som bäst?

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.