Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i April 2020

 

Förhandla klart med framgång – känn dig nöjd!

Du känner att det börjar ryka ut genom öronen på dig och du börjar tugga fradga. Den du står och diskuterar med börjar framstå som den person du tycker mest illa om i hela världen. Känns det igen? 

Tror du att du nu kommer med dina bästa och mest kreativ lösningar på er förhandling? Självklart inte.

Vi har alla varit där dock. När hjärnan blockeras och Magnus Ugglas text dyker upp i huvudet Där hjärnan tar slut där tar nävarna vid. Jösses!

Den du förhandlar med har ställt ett krav som är grymt fel och så omöjligt för dig att förstå hur hen ens kan begära det av dig. Så oförskämt!

Ta nu ett djupt andetag och backa lite (i alla fall i ditt huvud). Nu gäller det att du visar vad du går för. Du ska nu avsluta denna förhandling på ett sätt som gör att ni båda blir nöjda. Det kunden nu har gjort är att testa dig och detta ska du lära dig att älska. Du lyckas först när du kan komma med den bästa lösningen där ni båda går ifrån mötet/förhandlingen och är nöjda.

Det är inte läge att tappa humöret utan se det som dagens utmaning. Du vet att kunden bara gör sitt jobb på det sätt som hen tror är rätt. Fortsätt nu med att göra ditt.

Vad kan du nu komma med för nya sätt att se på det ni diskuterar som ni inte tagit upp ännu? Vilka frågor kan du ställa som får både dig och kunden att tagga ner lite och börja vara kreativa? Frågor hjälper oss i många fall att släppa vår frustration och faktiskt tänka till lite. Lägg inte till något spydigt tonfall utan ställ dina frågor med HUR och VAD och HJÄLP MIG FÖRSTÅ som startord i syfte att faktiskt komma vidare och nå en lösning.

Gå tillbaka till vad som är era verkliga behov och tänk VAD kan vi nu göra för att båda ska komma dit? HUR ska vi lösa detta så att vi kan lösa våra behov? HJÄLP MIG FÖRSTÅ vad som är ditt verkliga behov.

Nu blir allt lättare när hjärnan inte låser sig utan ni båda söker era behovs lösning. Om du kan – se till att din kund är nöjd först – då blir det klart lättare för er båda att se till att du också får dina behov tillgodosedda.

Är det inte fräckt? Du lät inte fel hjärna ta över utan du lyfte dig ett snäpp och såg lösningar och en lyckad förhandling istället. Snyggt jobbat! 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Vem är mina föräldrars son, men ändå inte min bror?

Träna hjärnan - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. 

Svar på föregående månads gåta:
Det är det underbara regnet. Jag gillar regn! Gör du?

Stylingtips:

 

Solen skiner för fullt nu när våren är här. Då kommer vi alltid på att vi behöver våra solglasögon. Som vanligt finns de i massor av coola varianter om du vill satsa på nya.

Tricket är alltid att kunna välja de som passar dig bäst i sin form och som då ger en bra effekt på ditt ansiktes form. Därför går ju de flesta runda bågar bort för de gör ditt ansikte rundare. Kan vara fräcka dock men men. Få som vill ha ett rundare ansikte…

De som är lila här med guld (hm…) uppe på yttre kanten av bågen gör att det lyfter ditt ansikte och breddar det lite men på oftast rätt ställe. Fokus på rätt ställe Funkar mycket bra till många av oss.

De grymt coola stora bågarna finns i många varianter i vår. Här med lite fler kantigheter än vanligt och det gör att ansiktets form lite trollas bort. Funkar för många. När bågarna är stora dock, så se till att du inte drunknar i dem.

De i leopard är en mer normal form på men här är det roliga då att de är i leopard. Hitta ditt eget mönster eller din egen färg om du inte gillar leopard just. Finns grymt många färger och mönster att välja på. Många i olika varianter av grönt och gult. Förutom de vanliga i svart och brunt då förstås. 

Extremt rätt och klassiskt är alltid Ray Ban modellen som Tom Cruise och gänget har i Top Gun. Tidlös och alltid inne.  

Prova dig fram och Lycka till!

Solglasögonen ovan finns hos Åhlens

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.