Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Oktober 2019

 

Så leder du som chef en RÖD medarbetare

Vi är ju alla olika och så ska det vara. Dock kan det som ledare vara bra att känna till att ditt gäng behöver olika saker av dig i form av din kommunikation, ditt agerande och ditt tänk för att kunna jobba med dig på bästa möjliga sätt. Sedan kan även andra saker spela in men tänk t ex på att 

  1. En röd medarbetare vill ha snabba och raka besked. Du behöver inte linda in något i något utan säg vad du vill att en röd ska göra.
  2. En röd vill nå resultat och det fort, så du kan alltid motivera genom att utmana med svårigheter och locka till att vinna tävlingar eller liknande.
  3. Låt en röd kollega variera och styra sina arbetsuppgifter själv, så gott det går. De gillar och klarar det.
  4. Ge hen ansvarsområden och gärna några att leda.
  5. De, som alla andra, vill ha beröm men förstår ofta själva när de når sina mål och kan berömma och motivera sig själva mycket bra.


Ibland kan det bli väldigt tydligt att en röd medarbetare är mer fokuserad på uppgiften än på relationen men det kan du hjälp hen med (när du vet att det är så). Uppmana till mer samtal, kommunikationstillfällen och lyssnande.

Det kan i vissa fall gå lite för fort när en röd kollega jobbar. Var då med där och utmana till att göra nytt och göra annorlunda så att de även får till allt rätt och får med alla andra kollegor med på banan.

Det som en röd medarbetare själv upplever som sina styrkor är oftast det som den personens kollegor tycker är mest utmanande med dem. Jobba med att öka den röda personens förståelse för det genom att visa bra exempel, tydliga kommunikationsalternativ och nya lösningar och fråga dem vilka de skulle klara att jobba med. Klara, just för att få dem att vilja, alltså en utmaning att hantera.

Detta med D.I.S.C är ju givetvis mer komplicerat än att du kan lära dig allt om hur du leder dina medarbetare via mina nyhetsbrev men det är i alla fall en bra början. Ta kontakt med mig så kan jag lära dig mer om du vill. Detta med D.I.S.C är grymt roligt och kommer att ge dig många aha-upplevelser plus att det kommer underlätta ditt arbete framöver.


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Jag kan dansa men har inga ben, jag kan andas men har inga lungor och jag har inget liv att leva eller dö, men ändå gör jag alla tre. Vad är jag?

Träna hjärnan - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. 

Svar på föregående månads gåta:
Griffeltavlan.

Stylingtips:

Denna månad är det kyligt nog att köpa ny kappa, jacka eller rock. Nej kanske inte men de finns i butikerna redan nu och de brukar försvinna ganska fort, så passa på.

De olika kapporna passar oss olika och det beror i första hand på vilken kroppsform vi har. Om vi denna gång fokuserar på den som har V-formad kropp som det heter i stilanalysen. Det vill säga bredare axlar än höfter så finns det kappor, jackor som passar extra bra.

För herrar gäller det ofta att se till att behålla just bredden över axlarna då det är en perfekt kroppsform för herrar. För damer är det oftast så (självvalt förstås) att man vill försöka jämna till proportionerna så att höfter och axlar ser ut att vara ungefär lika eller så gott det går. Mer ”kvinnligt”.

Detta gör vi då med att lägga fokus på midja eller höfter och absolut så lite uppmärksamhet som möjligt på axlarna. Då tar vi hjälp av detaljer, effekter som stora fickor t ex, färgskillnader, materialskillnader ja allt som drar blickarna till sig på andra ställen än det breda axlarna. Denna lilla illusion gör att måtten och kroppen får jämnare proportioner. Trolleri!

Ibland hittar vi dock den perfekta kappan/jackan för sin färg skull eller för mönstret eller materialet och då ska du givetvis köpa den. Om du vill följer du råden ovan. Speciellt om du upplever dig ha stor skillnad på måtten axlar höfter.

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.