Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Mars 2020

 

Lär dig älska att förhandla!

Detta är för många det som är den tuffaste delen i deras arbete. Kanske gäller det att förhandla så att det blir dina förslag och idéer som genomförs på ditt jobb. Kanske handlar det om att hantera kunder som vill pruta på allt du försöker sälja och få någon vinst på. 

Vänd tänket till att detta kan handla om en diskussion som ni båda, du och den du förhandlar med ska bli nöjda med resultatet. Det måste inte uttryckas i termer att vinna för er båda utan istället använda och tänka att ni båda blir nöjda med resultatet.

Viktigt är att så snabbt som möjligt ihop med din medarbetare eller om det är en kund, känna att ni får en bra kontakt och kan skapa en bra relation. Det kan ju bli en kund för livet. Man försöker inte lura en vän man har en bra relation med och då inte heller en kund eller säljare för den delen.

Nästa steg är att ta reda på exakt vilka olika behov ni går in i denna diskussion eller förhandling med. Kan säkert vara liknande men det är grymt viktigt att båda funderar över vad era specifika behov är här och kanske även göra det ihop. Då blir det klart lättare att hitta bra lösningar, som gör er båda nöjda.

Många förhandlingar fastnar i detaljdiskussioner där man plötsligt tror sig vara förlorare om man ger efter på något men om ni båda har god koll på vad ni verkligen vill uppnå med denna förhandling är lösningen kanske grymt enkel.

Som i historien med pumpan som två personer var oeniga om hur den skulle delas mellan dem båda. Istället för att dela den i hälften eller 60 40 så visade det sig att den ena skulle göra mat av innehållet och den andra bara skulle ha skalet till en halloweenlykta. Då blev delningen av pumpan grymt enkel.

Låt aldrig fel hjärna ta över när du t ex blir frustrerad utan ta ett djupt andetag och försök finna en ny lösning och försök se allt från helt nya synvinklar utan någon prestige från din sida. Prestige har ingen del i en bra förhandling. Backa undan istället om möjligt och gör något annat en stund eller sök lösningar av andra människor med liknande erfarenheter.

Detta är bara början – vi fortsätter nästa månad. Till dess – TRÄNA. En bra start dock kommer du otroligt långt med. Kanske börjar du älska förhandlingar redan nu. 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Vad faller ner, men går aldrig upp igen?

Träna hjärnan - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. 

Svar på föregående månads gåta:
Ett levande ljus.

Stylingtips:

 

När jag skulle fota för denna månads stiltips var det absolut inga problem att hitta exempel på ämnet. Det är grymt populärt med jeans i vår!

Är själv ingen fan av jeans och tycker därför det är lite kul med nya varianter på modellerna, så att det inte bara blir de klassiska byxorna och jackorna, även om de självklart är stora i vår också.

Kul att t ex fickorna ser annorlunda ut och sitter lite annorlunda på jackorna nu. Med detta kan man flytta och ändra fokus och effekt där man vill ha dem på sin kropp.

Gillar också att det inte bara är de blå färgerna som gäller utan alla möjliga färger. Här ovan med två vita t ex för herrarna. Men lite färgglada och kul färger finns också med i utbudet. Sjukt stort förstås med blått...

Olika varianter på byxorna gäller också. Lite kortare är inne och även att de kan vara lite vida nedtill samt att en del går rätt högt upp i midjan. Lite tunnare i materialet som variation men även de ”vanligt” tjocka tyget gäller med.   

Testa vilka jeansmodeller som du kan trivas i och som gör att din kropp framhävs på bästa möjliga sätt. Kombinera gärna de tuffa jeansen med figursydda kavajer och finskjortor och frossa i vårens alla jeans!  

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.