Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Januari 2020

 

Så leder du som chef en BLÅ medarbetare

Vi är ju alla olika och så ska det vara. Dock kan det som ledare vara bra att känna till att ditt gäng behöver olika saker av dig i form av din kommunikation, ditt agerande och ditt tänk för att kunna jobba med dig på bästa möjliga sätt. Sedan kan även andra saker spela in men tänk t ex på att 
 

  1. En blå medarbetare vill få tid och möjlighet att leta och hitta den viktiga information som måste fram för att uppgiften ska bli korrekt genomförd.
  2. En blå vill också ha tid för att kunna analysera och dubbelkolla saker så att man inte drar igång något på felaktiga grunder.
  3. Låt en blå kollega vara er garant för kvalitet i arbetet. En blå är grymt noggrann och tar på sig den uppgiften med glädje.
  4. Ge hen lugn och ro att göra sitt och jobb och låt dem slippa diskussioner och möten om där inte behövs deras expertis.
  5. De jobbar med fakta och inte med känslor, så håll dig alltid till ämnet när du talar med din blåa medarbetare.


Ibland kan det bli väldigt tydligt att en blå medarbetare upplevs som långsam för att de vill att alla fakta ska vara insamlade och analyserade först innan man går vidare och det får du hjälpa dem med att good is good enough. Du är nu nöjd med det hen har leverarat och du och hen kan gå vidare med nästa uppgift. 

Det kan i vissa fall kännas som om den blå inte engagerar sig men de deltar ogärna i diskussioner så länge de känner att alla än så länge håller sig till korrekt information. Kan ibland upplevas som negativa men det beror endast på att de vill vara säkra på att allt blir rätt.

Det som en blå medarbetare själv upplever som sina styrkor är oftast det som den personens kollegor tycker är mest utmanande med dem. Jobba med att öka den blåa personens förståelse för det genom att visa bra exempel, tydliga kommunikationsalternativ och nya lösningar och fråga dem vilka de skulle kunna jobba med. Vilken som är rätt väg att gå för dem.

Detta med D.I.S.C är ju givetvis mer komplicerat än att du kan lära dig allt om hur du leder dina medarbetare via mina nyhetsbrev men det är i alla fall en bra början. Ta kontakt med mig så kan jag lära dig mer om du vill. Detta med D.I.S.C är grymt roligt och kommer att ge dig många aha-upplevelser plus att det kommer underlätta ditt arbete framöver. 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Vad är det som är mindre än myggor, men kan bära upp hela hus?

Träna hjärnan - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. 

Svar på föregående månads gåta:
Ett gött körsbär.

Stylingtips:

 

Som lite start på våren, jösses redan nu tänker du, och ja snart börjar vårkläderna komma, ska vi prata lite om olika stilar.

Numera är det absolut inte bara en stil som gäller utan du kan klä dig i precis vad du vill och känna dig helt rätt.

I varje ny säsong brukar man också prata om att vi har med influenser från tidigare år nu t ex då 70-talet.

Du kan numera gå all in på att bara klä dig i din 70-tals stil. Finns både nytt denna vårsäsong för att tillgodose det och en massa ställen numera att köpa second hand och retro.

Såg lite på en dokumentär om John Lennon häromdagen och deras kläder skulle stämma helt in den stilen. 70-talet kommer att bli mycket stort i vår. 

Kul färger, roliga mönster, mycket olika materialer och allt detta i en stor häftig blandning är det som gäller. Du kan även komplettera med 70-tals frisyr och make-up så är du helt hemma!  

Självklart kan du köra vissa plagg som är härligt 70-tal blandat med helt ”nya” stilar från 2000-talet också. Du blandar och ger som du tycker du vill! Allt är rätt!

Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.