Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Söderholm: "Ha en skön sommar – och logga ut i det fria!"

Känner du också att det blir för mycket mobil ibland? Statistiken visar att vi i snitt tittar på mobilen hela 150 gånger per dag.

I sommar kommer jag att anta ute-maningen #Loggautidetfria som du kan läsa mer om nedan. Att äta en middag med goda vänner utan att posta en bild på middagen, att ta en busstur och bara titta på omgivningen utanför eller en sommarpromenad med mobilen lämnad hemma.

Anta ute-maningen du också! Om du vill kan du följa mig på instagram @susanne_soderholm där jag lägger upp hur det går med min ute-maning (men självklart i efterhand).

Nu hoppas jag att ni får en sommar fylld av både lite vila och mängder av härliga orienteringsminnen.

Innan allt för många försvinner på semester vill vi dock påminna om ett och annat som kan vara bra att känna till. Läs vårt nyhetsbrev – och sprid infon vidare.

Sist men inte minst – glad midsommar!

Susanne Söderholm, förbundschef


facebookinstagramtwitterlinkedin

Vill du vara mer uppdaterad? Följ oss på våra sociala medier!


Anta ute-maningen #Loggautidetfria

Vi människor mår bra av att vistas utomhus. Det är ingen nyhet. Men numera är det svårare för oss att utenjuta. Att ha mobilen i fickan och vara ständigt uppkopplad påverkar både vår mentala och fysiska hälsa. Så för att verkligen koppla av behöver vi gå offline när vi går ut.

Anta utemaningen och #Loggautidetfria du också!

Varför inte ta en spontanpicknick, försök hitta sjusorters blommor med barnen, håll kalaset utomhus, rasta grannens hund, gå till ett utegym på lunchen, bygg en trädkoja, cykla en sväng, ta ett kvällsdopp, mata fåglar eller drick morgonkaffet utomhus. Men – utan att vara uppkopplad. 

Dela ditt bästa tips på vad du gör för att #loggautidetfria och ute-mana dina vänner att göra samma sak.

Ladda ner sommarbingot här och kryssa för de ute-maningar du klarar av.

Mobilfakta

I snitt tittar vi på mobilen 150 gånger per dag och varje gång vi tittar på telefonen tar det upp till 23 minuter att komma tillbaka till det vi höll på med.

Källor: Metro 2013, Modern Psykologi 2018 UNT

 

Ut i det fria – ett initiativ mot TBE

Bakom initiativet "Ut i det fria" står läkemedelsbolaget Pfizer, organisationerna 1,6- och 2,6 miljonerklubben samt Orienteringsförbundet. Initiativet har som målsättning att inspirera till ett aktivt liv utomhus och samtidigt uppmärksamma och öka kunskapen kring den fästingburna sjukdomen TBE samt vad man kan göra för att skydda sig mot den. Läs mer här: www.fasting.nu/utidetfria


Utveckla din orientering – dyk ner i vår digitala utvecklingsplan

Oavsett vilken ambition du har med din orientering vill vi att du ska utvecklas.

Nu finns svensk orienterings nya utvecklingsplan tillgänglig på webben. Här hittar du mängder av kunskap som kan berika ditt idrottande.

Läs mer HÄR.


SVT sänder VM i Norge

Årets orienterings-VM avgörs i norska Östfold - där Sverige dominerade stort på fjolårets För-VM och vann samtliga lopp utom ett.

VM i Norge, som är ett renodlat skogsmästerskap, avgörs 13-17 augusti och du som inte kan vara på plats kan följa dramatiken via SVT:s sändningar.

– Ett VM i orientering erbjuder allt vi på SVT önskar. Ett spännande mästerskap där stjärnor som Tove Alexandersson har chans att ta medaljer på högsta nivå, säger SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson.

Missa inte O-Ringen Kolmården!

15 000 orienterare har redan anmält sig till årets O-Ringen i Kolmården och bolagets vd Henrik Boström har höga förväntningar:

"Det är med stor spänning jag ser fram emot O-Ringen Kolmården 2019 som nu verkligen ligger runt hörnet. Förra årets O-Ringen var förmodligen det bästa O-Ringen i modern historia, och likväl tror jag vi kan toppa det i sommar."

Har du inte säkrat din plats på sommarens fest - HÄR kommer du till tävlingens hemsida. 


Quiz: Vad kan du om allemansrätten?

Det är tack vare allemansrätten som vi har möjlighet att vistas på annans mark och leta efter kontroller och checkpoints.

Allemansrätten omfattas av både rättigheter och skyldigheter. Det är därför viktigt att du som orienterare har god kunskap om allemansrätten.

Testa dig själv och se hur bra koll du har i några av de quiz som @hallsverigerent bjuder på. Klicka HÄR.


Idrottsombudsman och visselblåsar-funktion

RF har numera en funktion som kallas idrottsombudsman, nås på 08-6274010, och en visselblåsartjänst. Idrottsombudsmannen ger stöd om du misstänker att nån bryter mot idrottens värdegrund. Via visselblåsartjänsten anmäls allvarliga missförhållanden.

HÄR, på rf.se, kan du läsa mer om visselblåsartjänsten och idrottsombudsmannen.


Häng med oss på Stockholms Prideparad

Riksidrottsförbundet välkomnar dig och din
förening att gå med den samlade idrottsrörelsen i Stockholms
Prideparad den 3 augusti 2019.

Det är en fantastisk möjlighet och manifestation där idrottsrörelsen får chans att visa att vi är många, vi är aktiva och att vi är en öppen och inkluderande rörelse.

Är ni intresserade av att delta så hör av er till: AnnaLena Moberg, RF/SISU Idrottsutbildarna.


Så kan du få kostnadsfri vård via Folksam

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador. Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!


Även under 2019 kommer våra medlemmar att erbjudas 10 procents rabatt på TBE-vaccinationer. Läs mer här:  MedlemserbjudandeSvenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening och din/er förening är medlem i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.