Senaste nytt från WiTEC SWEDEN. Problem att visa nyhetsbrevet? Se meddelandet i webbläsaren.

Nominera en tekniker

TEKNIK ÄR DET mänskligaste som finns. För att visa just detta delar Handelskammaren i samarbete med 10 stora företag i teknikbranchen, varje år ut ett pris till Årets Tekniker och Årets Tekniklöfte. Vinnarna får ett stipendium på 50 000 kronor vardera.

UTMÄRKELSERNA HANDLAR om att hitta personer som kan inspirera andra. Utan innovativa tankesätt och modiga människor med nya idéer och produkter är det oerhört svårt att konkurrera på en global marknad.

NOMINERINGAR TAS emot fram till den 7 oktober på www.aretstekniker.se 
Prisutdelning sker på Handelskammarens höstmöte, den 28 november, i Malmö.


Samarbetet med Teknikkvinnor

Planeringen för ett möjligt samarbete mellan WiTEC och Teknikkvinnor fortlöper. Just nu diskuteras vilka former som finns för samverkan, och spännande saker är i görningen så håll ögonen öppna! 

Den 11 juni hade vi ett möte i Malmö för att prata om just detta. Alex från Teknikkvinnor hälsar att de ser fram emot vad framtiden kan komma att innehålla.
Om vad Teknikkvinnor gör kan ni läsa på www.teknikkvinnor.se


Projektet snart slutfört

UNDER VÅREN HAR WiTEC SWEDEN avslutat den andra piloten av två i EUMentorSTEM-projektet. Under dessa lektioner fick kvinnorna bland annat utveckla sina mjuka värden, lära sig problemlösa via mentorering samt hålla presentationer på svenska inför andra.

VIDARE HAR DET hållits workshop för deltagare som möter de invandrade kvinnorna genom sina professioner. Diskussioner om utmaningar men även framgångsfaktorer hölls liksom mentorering av olika verktyg.

DET VAR DE sista delarna av projektets mer praktiska delar och båda var mycket uppskattade. Även i Storbrittanien, Italien, Ungern och Grekland har dessa delar av projektet slutförts. Nu återstår en sammanställning av hela projektet i en slutrapport samt en slutkonferens i Bologna Italien. Se nedan.

INBJUDAN

Slutseminariet för EUMentorSTEM-projektet hålls den 12–13 september 2019 i Bologna, Italien. Gästföreläsare, redovisning av projektet samt diskussioner. 
Läs mer på  www.eumentorstem.eu/dissemination/event/

Varmt välkomna!


Webbutvecklare praktiserar

I höst kommer Nariman Alkurdi att ha sin arbetsplats hos WiTEC under 10 veckors LIA (Lärande i Arbete). Nariman studerar webbutveckling med inriktning på Content Management Systems – en tvåårig yrkesutbildning hos Medieinstitutet i Malmö.

Den 24 augusti börjar Nariman hos WiTEC och får i uppgift att utveckla nya funktioner till föreningens webbsidor.


Vill du bli medlem i WiTEC?

Visa att du stödjer arbetet med att stärka kvinnor i mansdominerade verksamheter och områden.  Läs om medlemskapet här!

WiTEC SWEDEN 

inspirerar kvinnor att studera och fortsätta utvecklas 
inom STEM 
(Science, Technology, Engineering & Mathematics),

och stödjer samt synliggör främst kvinnliga innovatörer och entreprenörer.

www.witec.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i WiTEC SWEDEN 
eller prenumererar på vårt nyhetsbrev. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

 

Sent with Get a Newsletter