Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Endags-inloggning

Vill du titta närmare på våra livsstilsmaterial för att se hur de kan användas i ert före- byggande och hälsofrämjande arbete skriver du "endags-inloggning" i ämnesraden.  

 

Äntligen startar ett nytt läsår fyllt av möjligheter. Vi har laddat upp med en mängd nya material för att underlätta ert arbetet. Hör av er så berättar vi mer. 

Nu är hjärnan är het!

Att lära sig mer om hjärnan och förstå sig på den är hetare än någonsin, mycket tack vare Anders Hansen, psykiatriker och överläkare. Hans sommarprogram har haft flest lyssnare och i en intervju i P4 Extra fick han frågan om vilket hans bästa tips för att få unga att ta del av den tillgängliga forskningen om skärmarnas påverkan. Svaret var att man ska presentera fakta utan pekpinnar. 

Vi är glada att meddela att vi i enlighet med Anders Hansens tips förmedlar fakta om hjärnan utan pekpinnar i alla våra nya material. Tonårshumör och hormoner, Pubertet och Mentorsbitar. Vill ni ta en närmare titt på dem så mejlar ni för en endags-inloggning.  

Popcornhjärnan

Apropå hjärnan, missa inte att anmäla er till höstens kanske viktigaste och mest aktuella konferens, Popcornhjärnan. Att ständigt bli störd i det man gör av surr, pling, brum och ring ger strukturella förändringar i hjärnan. Det, och mycket annat, kommer barnpsykiatriker Hassan Jaghoory att redogöra för. Han kommer även att klargöra hur inlärningen påverkas av att hoppa mellan saker istället för att koncentrera sig längre stunder på en och samma sak. Läs mer och boka er plats.

Sömnskola för elever

Vi erbjuder nu en onlineversion av sömnskola för elever. Sömnskolan kommer att göra skillnad för både elever, föräldrar, elevhälsans personal, lärarna och måluppfyllelsen. I och med vårt unika koncept kommer kursen att göra delar av jobbet åt dig. Läs mer

Föräldramöte

Om ni får möjlighet att prata till föräldrar så här vid läsårsstarten kan vi erbjuda ett färdigt material med PPT och manus. Där tas de viktigaste punkterna om våra grundläggande behov upp. Hela föreläsningen tar ca 20 minuter.

Vill ni få tillgång till vårt material tecknar ni en prenumeration. Skicka ett mejl så berättar vi mer. 

Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

Facebook    Twitter    Instagram    YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.