Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Armeka AB

Hej alla ESD-intresserade!

1. Nya datum för öppna utbildningar.
2. Ett fantastiskt erbjudande på ESD-översyn!
3. Renovering av ESD-golv.
4. Metallhjul - en enkel och billig lösning på ett vanligt problem.

Nya datum för öppna utbildningar.

Vi på Armeka framhåller alltid om hur viktigt det är med utbildning. Sista öppna tillfället nu i vår är ESD-koordinatorutbildningen i Stockholm den 4/6. Passa på att anmäla dig eller en kollega nu innan sommaren! Vi har även satt datumen för höstens öppna tillfällen. Dessa hittar du som vanligt längst ned i nyhetsbrevet, nu även med ett tillfälle för en två heldagars fördjupningskurs.


Ett fantastiskt erbjudande på ESD-översyn!

Vi möts ofta av svaret "vi har ett bra ESD-skydd" när vi frågar. Inte sällan visar sig det inte stämma med vekligheten då vi får chans att värdera läget. Vi tänkte så här. Vi genomför en enkel översyn gratis med ett protokoll (resan vill vi ha betalt för dock). Om det visar sig att ni har brister som är påtagliga tar vi halva priset för besöket. Erbjudandet gäller för utförande under perioden 1:a juli till 16:e augusti. Kanske en god chans att komma igång med ett seriöst skyddsarbete.


Renovering av ESD-golv.

Vår samarbetspartner för renovering av ESD-golv heter just Renoveragolv AB. Här nedan beskriver VD Björn Lindvall lite om metoden som vanligen är betydligt billigare än att lägga nytt golv:

"Vår lösning för era ESD-golv som inte har stabila värden är att anlita ett team av tränade golvrestauratörer som rengör ert golv. Vi slipar sedan golven utan att sprida damm, med transparenta eller kulörta ESD-system från Dr Schutz kan vi utan att störa er verksamhet snabbt återskapa ett stabilt ESD-golv enligt DIN EN 61340-5-1. Vårt system uppfyller även kraven för explosiv miljö enligt TRBS 2153.

De flesta golv kan renoveras. PVC-golv, epoxy och gummi-golv. Sprickor och andra skador kan lagas.

Snabba stabila resultat återskapas med detta system:
• Förbättrad och stabil konduktivitet över hela golvytan
• Synliga skador, sprickor, delaminering repareras
• Gör golvet lättare att städa
• Görs snabbt och till en lägre kostnad jämfört med ett nytt ESD-golv

Kunder i Sverige har anlitat oss genom Armeka AB. Sedan 2011 har vår officiella referens löpande ESD-målat befintliga ESD-epoxy golv i sina fabriker. Delphi uppskattar snabbheten i vårt system och att de inte behöver stänga ner sin produktion för att anlita oss. Kunden uppskattar även den slitstarka golvytan och att renoverade golv är lätt att städa.

Den äldsta installationen är i dag 8 år gammal och fortfarande har golvet väl godkänd konduktivitet. I Sverige är företaget Renoveragolv AB installatör av ESD-golv och PUR-renovering av golv i offentlig miljö."

Mer information finns på dessa sidor:
http://esd-floorcoatings.com

www.renoveragolv.se
www.dr-schutz.com


Metallhjul - en enkel och billig lösning på ett vanligt problem.

Ett vanligt problem som vi märker av när vi är ute och kör mätningar med vår mätvagn är att ESD-stolar ofta har väldigt höga värden när plasthjul används. Plasthjul samlar på sig smuts vilket effektivt hindrar avledning mot golv. Vi säger mer än ofta, "byt till metallhjul", "köp inte stolar med plasthjul". Stolar som ni beställer av oss har alltid metallhjul.
Självklart blir även metallhjul smutsiga med tiden men skillnaden är markant. 

Just nu kör vi en drive på metallhjul om ni vill byta på era befintliga stolar. Se här!

ESD-Koordinatorutbildning

ESD-Grundutbildning

ESD-Repetitionsutbildning

ESD-Fördjupningsutbildning

2 heldagar
Mat och boende ingår
Nyköping Tisdag & Onsdag 5-6/11


Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätning av all skyddsutrustnings funktion görs regelbundet och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.
Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Atlas Copco Industrial technique AB
Saab Dynamics
Flir Systems
Consilium Marine & Safety
Cabinova
Olsbergs Electronics AB
Fagerhults Belysning AB


homepage

Box 10076, 121 27 Stockholm-Globen
Telefonväxel: 08-645 10 75
www.armeka.se - info@armeka.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.