Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 5 2019

Sommaren är här! En del går mot sommalov eller sommarjobb andra har en semester att se fram emot. Oavsett vad så erbjuds det som vanligt mycket #merskärmtid även under sommaren. Allt från hittaut, naturpass och sommarorienteringar till alla sommartävlingar från skåneland till fjäll och norrland, och så O-Ringen såklart! Denna sommar i Kolmården.

För en del ungdomar stundar konfirmationsläger och för ytterligare en hel drös inleds sommaren med O-Camp.

Het inledning på höstsäsongen
I Västergötland drar höstsäsongen igång med ett par riktigt vassa tävlingshelger direkt i augusti. 2-4/8 är det dags för U10mila-helg utanför Örby söder om Borås, med stafetter och två individuella tävlingar och redan helgen efter, 9-11/8, arrangerar Hestra IF Götalandsmästerskap för ungdom och juniorer samt tillhörande publiktävlingar i Borås.

Högst aktuellt just nu är:
-Anmälan till GM, senast 14/7 (13-20 år)
-Anmälan till O-Ringen träffar (13-16 år)
-Programmet för höstens tävlingar

...och som alltid, uppmaningen till alla som gillar orientering är att självklart prioritera mer skärmtid! #merskärmtid
(använd gärna hashtagen i dina egna orienteringsrelaterade inlägg i sociala medier)

Du önskas en trevlig läsning och en störtskön sommar!

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@vgidrott.se
0725-447736


Spring Götalandsmästerskapen med Västgötatruppen!

Varmt välkomna att delta med Västgötatruppen till Götalandsmästerskapen! Det är fri anmälan till GM, så alla ungdomar och juniorer i åldern 13-20 år som vill springa är välkomna att vara med i Västgötatruppen i Borås helgen 9-11 augusti.

Läs mer


Konfaläger 2020

Nu finns inbjudan till konfirmationsläsning med orientering 19/20 tillgänglig och anmälan har öppnats! Välkommen till ett annorlunda halvår i ditt liv och ett fantastiskt roligt läger under sommaren 2020!

Läs mer


Tre västgötska distriktslag i Bagheerastafetten

Inför 2019 har O-Ringen gjort om Bagheerastafetten från distriktsstafett till klubbstafett men Västergötlands OF har ändå erbjudit alla ungdomar som inte har möjlighet till klubblag att vara med i kombinationslag med västgötalöpare. Nu är lagen klara!

Läs mer


O-Ringen träff för 13.14 och USM-truppen

Under O-Ringen i Kolmården kör Västergötland med dubbla ungdomsträffar! Både USM-truppen och Aktiv 13.14 har samlingar för att passa på att träffas och känna lite härlig gulsvart stämning och gemenskap!

Läs mer


Välkommen till GM i Borås!

Välkommen till GM i Borås – för hela familjen!
Helgen den 9–11 augusti 2019 bjuder Hestra IF in till Götalandsmästerskap och nationella tävlingar i Borås. Det blir en somrig helg med utmanande orientering och chans till lekfulla äventyr, perfekt helgutflykt för familjen eller klubben!

Läs mer


Välkommen till Ungotekets reunion under O-Ringen

Nu är inbjudan ute till Ungotekets stora återträff i samband med O-Ringen i Norrköping i sommar! Vi bjuder in alla tidigare och nuvarande deltagare till en aktivitet som innehåller tävling, laganda, klurigheter, kreativitet, stress och ja, det mesta helt enkelt. Aktiviteten äger rum torsdag 25 juli efter prisutdelningsceremonin.

Det här bli otroligt roligt!!! Varmt välkommen!

Läs mer

Planen för Ungoteket i höst är klar!

Nu är datumen klara för Ungoteket Västs alla träffar under 2019-2020! Även under nästa år är det gratis att vara med, tack vare att Arvsfonden ger oss bidrag ett år till. Med andra ord, missa inte den här chansen!

Läs mer


Nya e-postadresser till kansliet

Kansliet har bytt maildomän från westgotasport till vgidrott och därmed är de nya mailadresserna till förbundets kansli:

magnus.vof@vgidrott.se
nina.vof@vgidrott.se
bertil.vof@vgidrott.se
hanna.vof@vgidrott.se


Västsvensk MTBO-cup har startas

För att skapa ett intresse och möjliggöra utveckling av MTB-O-sporten förutsätts att det finns fler arrangemang som kan locka nya utövare. Nu startar MTBO entusiaster i vår region upp en Västsvensk MTBO-cup.

Läs mer

Aktivverksamhet 2019

ALLA, med rätta åldern inne, är varmt välkomna att delta, enstaka gånger eller på allt som erbjuds!

Läs mer

VOFs starkaste ungdomstrupp och ALLA födda 03/04 är välkomna att delta på allt som erbjuds!

Läs mer

VOJS körs vidare välkomna att delta, enstaka gånger eller på allt som erbjuds!

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Tävlingsannonser


Vi stödjer orientering i Västergötland!


Direktlänkar


Tävlingar

Nu finns höstens tävlingsöversikt klar och du hittar den via länk nedan.

Läs merArrangör i höst?

Marknadsför ert arrangemang!
Dags att satsa lite extra på ert arrangemang? Västergötlands OF erbjuder arrangörer tre olika marknadsföringspaket för marknadsföring av sitt arrangemang i förbundets kanaler.

Läs mer


Prisutdelning DM Sprintstafett

Databastrassel för arrangören Gudhems IF vid vårens Sprintstafett DM omöjliggjorde prisutdelning på tävlingsdagen. Klassegrarna kommer istället tilldelas sina DM plaketter vid Medel DM den 31/8.

Läs mer


Tips inför O-Camp

Här kommer info om starttid, sluttid, packlista med mera! O-CAMP är snart här!

Läs mer


Sommartider på kansliet

Mitt i juni, sommartider och därmed semestertider. Västergötlands OFs kansli bemannas oregelbundet och tidvis glest under sommaren men vid brådskande ärenden går personalen att nås.

Läs mer


Prioritera #merskärmtid för dig och din omgivning!

Medan samhällsdebatten blir allt hetare gällande hur mycket skärmtid som egentligen är bra för var och en och framförallt för våra ungdomar vill vi vända på kuttingen och uppmana ALLA som verkligen gillar orientering att prioritera mer skärmtid.

Läs mer


Förstärk tävlingskommittén

Är du intresserad av arrangemang och utveckling av orientering? I Västergötlands tävlingskommitté sker mycket av stödet för distriktets arrangörer och ständigt finns strävan för att underlätta och samtidigt förbättra. Nu söks tillskott!

Läs mer


Frebaco levererar maten till O-Camp

För alla deltagare på sommarens O-Camp väntar mat från Frebaco Kvarn i Lidköping. Västergötlands OF har tecknat avtal med Fazer Kvarn AB, där Frebaco Kvarn ingår, om leverans av gryner, ris, flingor och müsli till lägret.

Läs mer


O-Camp med mjölk från Falköping

Falköpings Mejeri kommer, precis som i fjol, leverera mejerivaror till det stundande O-Campslägret vid Ursand, Vänersborg. Västergötlands OF har tecknat avtal med Mejeriet, om leverans av mjölk, fil, ost och yoghurt.

Läs mer


CTiME sponsrar Västgötatoppen

Du kanske har noterat de snygga nummerlapparna vid Västgötatoppen deltävlingarna? De kommer från CTiME i Töreboda som valt att sponsra orienteringen i Västergötland med det de är riktigt bra på.

Läs mer


Nyheter från SOFT

Så blir du en bättre orienterare!

Oavsett vilken ambition du har med din orientering vill vi hjälpa dig att utvecklas. Nu finns svensk orienterings nya utvecklingsplan tillgänglig på webben. Här hittar du mängder av kunskap som kan berika ditt idrottande.

Läs mer


Västgöte ny ordförande för Svenska Orienteringsförbundet

Svenska Orienteringsförbundets ordförande Inge Blomberg lämnar sin post i förtid på grund av en närståendes sjukdom. Vice ordförande Maria Krafft Helgesson, Hestra IF, Borås, tar över ordförandeskapet fram till nästa förbundsmöte.

Läs mer


Råd och Vård för idrottsskador

Du som är aktiv i en förening som ingår i Svenska Orienteringsförbundet omfattas av en idrottsförsäkring.
Den ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning eller tävling. 

Folksam hjälper dig att bedöma, behandla och anmäla idrottsskador.

Läs mer


Efteranmälningsavgift i öppna klasser

I och med de nya anmälningsavgifterna som införs fr o m 2019 blir det även möjligt för arrangörer att för öppna klasser, precis som för tävlingsklasser, ta ut en efteranmälningsavgift på +50%.


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@westgotasport.se - 0725-447736

facebooktwitterinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.