Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev maj 2019


Vad som hänt

Attention Kristianstad-Hässleholm arrangerade bowling som medlemsaktivitet i april.  

Föreningen var i  Bromölla. Det var trevligt och för de som inte bowlade fanns en möjlighet till att sitta ner och prata.

Tyvärr ställdes aktiviteterna i Hörby och Hässleholm in på grund av att ingen medlem anmält sig.


Det som händer

Lokalt deltog föreningen den 2 april i nätverksmöte i Malmö med Attention i Skåne. Det är ett nätverk av Attentions lokalföreningar i Skåne - Attention Kristianstad-Hässleholm, Attention Trelleborg, Attention Sydöstra Skåne, Attention Lund, Attention Malmö och Attention Helsingborg-Ängelholm.

8 april Psykiatridialogsmöte i Kristianstad, där inflytandeombud från nordöstskånska kommuner, psykiatrin, samt chefer psykiatrin deltar, tillsammans med patient-och brukarföreningar, deltar. Vid detta tillfälle var det föreningarna som höll i programmet, där de kunde presentera sig och sina aktiviteter.

28 april deltog föreningen i NSPH Skånes årsmöte i Malmö via Attention i Skåne. Vi tackar Pontus Eriksson, Attention Lund, för allt arbete som han har lagt ner i föreningen sedan den bildades och välkomnar Michelle Nilsson, Frisk och Fri, som ny ordförande och önskar henne samt den nya styrelsen lycka till i arbetet.

 

Lokalt

Medlemsaktiviteteri maj är:

8/5 Kristianstad

10/5 Osby

Mer information finns på hemsidan eller i medlemsutskicket. Glöm inte att anmäla dig. 

 

Medlemsaktiviteter i juni är:

Missa inte sommaravslutningen lördag 29/6 kl. 14-16 på Ekenabben i Hammarslund, Kristianstad.
Läs mer på hemsidan eller i medlemsutskicket.

 

Regionalt

Riksförbundet Attention håller förbundsstämma den 18–19 maj i Alvik, Stockholm. Två representanter deltar från Attention Kristianstad-Hässleholm.


Boktips

 

 

Författare: Mikael Ressem
Språk: Svenska
Utgiven: 2019
Förlag: Lind Co
Format: Inbunden, Ljudbok, E-bok, nedladdningsbar MP3,
Provläs: https://www.bokus.com/bok/9789177797418/pa-hogvarv-att-leva-med-adhd/

 

På ytan ser det ut som om Mikael Ressem inte kan ha adhd. Han är framgångsrik deckarförfattare, har en chefsposition inom sjukvården i Gävle och ordnad tillvaro med fru och två barn. Lever man så kan man inte ha adhd. Det har han läkares ord på. 

På högvarv - Att leva med adhd är en inifrånberättelse som få andra kunnat skriva. Den handlar om kaos, utanförskap, kärlek och en växande insikt om att något var annorlunda. 
Men den handlar också om en kamp för att få veta vem man är, om en ofta oförstående sjukvård och om att få en diagnos i vuxen ålder. Men mest av allt handlar den om en livsvilja som försätter berg. 

Det här är berättelsen för dig som tror att adhd inte är på riktigt, för dig som funderar på om du, eller någon i din omgivning kanske har adhd eller add. Men framför allt är det en bok för dig som har levt och lever med adhd. 
Mikael Ressems historia är också en berättelse om allas våra fördomar och varför vi aldrig får sluta att försöka förstå.  

MIKAEL RESSEM (f. 1979) började redan i tjugoårsåldern arbeta som ambulanssjukvårdare, utbildade sig till sjuksköterska och har sedan även arbetat ett antal år som chef inom ambulansverksamheten. Han är också framgångsrik deckarförfattare med sex titlar i serien om ambulanssköterskan Erik Sandström.facebookhomepage

Hoppas att vi ses!

Styrelsen Attention Kristianstad-Hässleholm


Attention Kristianstad-Hässleholms nyhetsbrev håller dig uppdaterad om händelser i vår lokalförening samt annat NPF-relaterat. Nyhetsbrevet kommer varje månad.

Kontakt:
Mail: info@attention-kristianstadhassleholm.se
Telefon: 076-855 68 60

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Attention Kristianstad-Hässleholm eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du av någon anledning vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter