Nyhetsbrev från Fredens Hus. 
29 april 2019.


Ny styrelse, premiär för #ingenlitenlort och seminarium den 20 maj

Verksamheten på Fredens Hus är i full gång, med en ny styrelse på plats. Inom den närmaste tiden bjuder Fredens Hus in till en ny utställning och ett spännande seminarium om MR-försvarare i Colombia.

Ny styrelse för Fredens Hus

Den 23 april hölls Fredens Hus årsmöte, där en ny ordförande för föreningen valdes, Thomas Grönberg. Thomas är till vardags VD på IFU Arena. Ytterligare fem nya styrelseledamöter valdes in, och samtliga namn för den nya styrelsen finns här: 

http://www.fredenshus.se/ny-styrelse-for-foreningen-fredens-hus/    

I samband årsmötet hölls en uppskattad föreläsning av Brian Palmer om civilkurage.   

På bilden: Thomas Grönberg till vänster och Jesper Magnusson, verksamhetschef Fredens Hus till höger. 

 

Premiär för nya utställningen #ingenlitenlort

Hon kämpade mot kärnkraft och försvarade det öppna landskapet. Hon gav djuren en röst och protesterade mot trånga burar och ovärdiga villkor. Hon tog ställning mot våld, hjälpte flyktingbarn och drog unga nynazister i örat. Det här är utställningen om Astrid Lindgren som opinionsbildare och betydelsen av att göra sin röst hörd. 

Utställningen visas 8 maj - 30 augusti på Fredens Hus.

Till utställningen finns en gedigen lärarhandledning med uppgifter att göra i och utanför utställningen. Läs mer om utställningen här:

http://www.fredenshus.se/ingenlitenlort-en-utstallning-om-opinionsbildaren-astrid-lindgren-om-att-gora-sin-rost-hord/

På premiärdagen den 8 maj bjuder vi på dricka och snacks under museets öppettider 15.00-18.00.  

 

Seminarium 20 maj om MR-försvarare i Colombia

Den 20 maj 14.00-15.30 hålls ett seminarium och en prisutdelning för MR-försvarare i Colombia. Priset delas ut av Svenska Kyrkan, Diakonia och svenska ambassaden i Colombia. Under seminariet tas frågor om fredsprocessen och situationen för människorättsförsvarare i Colombia upp. Seminariet hålls på spanska med engelsk översättning. Ingen anmälan krävs. Läs mer här: 

http://www.fredenshus.se/seminar-peace-and-human-rights-in-colombia/

 

Om Fredens Hus

Fredens Hus är en samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter. Genom utställningar, projekt och pedagogisk verksamhet med fokus på barn och unga jobbar vi för social hållbarhet. Det handlar om fredsarbete på gräsrotsnivå för att främja jämställdhet, motverka rasism och intolerans och att träna konflikthantering och aktivt medborgarskap.

Vi är en ideell förening som arbetar i Dag Hammarskjölds anda sedan 2006.