Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

Historien möter framtiden i Helsingborgarnas nya stadsdel

Oceanhamnen är - tillsammans med Gåsebäck, Universitetsområdet och Husarområdet - en del av H+ projektet. H+ är det största stadsutvecklingsprojektet i Helsingborg i modern tid, och Oceanhamnen är först ut i utvecklingen. Om du vill läsa mer kan du besöka hplus.helsingborg.se

I det här nyhetsbrevet får du bland annat läsa om Helsingborgs första WELL-certifierade kontorshus och det spännande samarbetet mellan Helsingborgs stad och Campus Helsingborg, som resulterat i en ny modell för stadsutveckling som appliceras i Oceanhamnen. Mycket nöje!


Visionsbild på Prisma, med kanalen i förgrunden.

I huvudet på Brf Oceanpirens arkitekter

Midroc har bett två av arkitekterna bakom Brf Oceanpiren reflektera över sina projekt och delar här med sig av deras kommentarer. Du kan också läsa mer om den planerade säljstarten i augusti. Läs mer här.

Visionsbild på Brf Oceanpiren, med vatten och en brygga i förgrunden.

Bron tar form - men syns ännu inte ovanför vattenytan

Peab är i full gång med att planera och förbereda brobygget. Än så länge syns inte något av själva bron då de först måste bygga och gjuta brostöd under vatten. Läs mer om bron till Oceanhamnen här.


Bild på en ung pojke med mörkt hår som hackar koriander. Bakom honom står en äldre man.

Castellum bygger Helsingborgs första WELL-hus

Castellums kontorshus GreenHaus blir Helsingborgs första WELL-certifierade kontorshus. Ett hus som får människor att må bra och prestera bättre. Läs mer om GreenHaus här.


Finns det plats för Tjocke Gullberg i Oceanhamnen?

Många helsingborgare har jobbat i Oceanhamnen, området där Helsingborgs nya centrala stadsdel håller på att byggas. Om vi samlar in helsingborgarnas minnen, hur kan de användas i den fortsatta planeringen och påverka bilden av området? Läs mer om projektet Historisk insamling i Oceanhamnen här.

Prisma tar form

Byggandet av Wihlborgs kontorshus Prisma fortskrider enligt plan och redan nu kan man börja ana husets form. Samtidigt pågår intensiva diskussioner med olika aktörer som är intresserade av att etablera sig i fastigheten. Läs mer om Prisma här.


Bild tagen ovanifrån på byggarbetsplatsen på Oceanpiren.

Projektgruppen informerar

Oceanhamnen är ett komplext stadsutvecklingsprojekt indelad i etapper. Det händer mycket redan idag, och den framtida utvecklingen kommer bli oerhört spännande att följa. Läs mer här.


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Anders Landsbo, H+ projektledare: anders.landsbo@helsingborg.se

Jessica Engvall, H+ kommunikationsstrateg: jessica. engvall@helsingborg.se

Fredrik Ahlberg, ansvarig Oceanhamnens nyhetsbrev: fredrik.ahlberg@helsingborg.se


H22 – A smarter city

Nyligen togs beslutet i kommunfullmäktige om en storsatsning mot 2022 och stadsmässan H22 - A smarter city. Ett arbete mot en smartare och mer hållbar stadsutveckling som utgörs av två delar. Dels ett treårigt utvecklingsarbete i stadens bolag och förvaltningar för att ta fram och testa nya samarbeten och lösningar, och dels en stadsmässa i världsklass år 2022 där utvecklingsarbetet manifesteras, visas upp och bearbetas vidare. Oceanhamnen är ett av tre områden för stadsmässan. Läs mer på H22.se


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Midrocs logotyp

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Wihlborgs logotyp

Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.