Nyhetsbrev från Fredens Hus. 
31 maj 2019.


Sommarhälsning från Fredens Hus

Snart är det sommar och semestertider, men på Fredens Hus har vi som vanligt museet öppet hela sommaren. Missa heller inte att besöka oss på Museinatten! 

Den 1 juni är det årets upplaga av Museinatten i Uppsala där du kan besöka Uppsalas museer nattetid. Fredens Hus är öppet kl 20-24 (samt kl 12-16) och har gratis visningar i #ingenlitenlort – en utställning om opinionsbildaren Astrid Lindgren och vikten av att göra sin röst hörd. 
20:30 – Guided tour in English in the exhibition 
21:30 – Visning på svenska i #ingenlitenlort

Ingen föranmälan och det är självklart fri entré.

Här kan du läsa mer om vad som händer i Uppsala under Museinatten: Museinatten på Facebook

Sommarläger på IFU arena

För tredje året i rad genomför Fredens Hus och IFU Arena ett gemensamt och kostnadsfritt sommarläger för barn och ungdomar mellan 10 och 15 år. På lägret blandas sportaktiviteter med olika interaktiva värdegrundsövningar. I år sker lägret vecka 26, 27, 28 och 31. För mer info och anmälan: Anmälan sommarläger

Sommarens öppettider

Mellan den 19 juni och 18 augusti har Fredens Hus sommaröppettider i museet:

Onsdag - söndag kl 12.00-17.00.

Midsommarafton och midsommardagen har vi stängt. 

Läs mer om vilka utställningar som visas under sommaren på www.fredenshus.se.

Kontoret stänger för semester vecka 27-30.

Ny utställning och workshop i höst

Fredens Hus håller just nu på att producera en utställning om sexuellt våld, trakasserier och kroppslig integritet. Utställningen produceras med stöd av Skolverket och har premiär till hösten 2019.

 

För skolor kommer det att erbjudas en kostnadsfri workshop kopplad till utställningens tema. Välkommen att maila antonio@fredenshus.se för mer info och bokning av workshop redan nu. 

Om Fredens Hus

Fredens Hus är en samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter. Genom utställningar, projekt och pedagogisk verksamhet med fokus på barn och unga jobbar vi för social hållbarhet. Det handlar om fredsarbete på gräsrotsnivå för att främja jämställdhet, motverka rasism och intolerans och att träna konflikthantering och aktivt medborgarskap.

Vi är en ideell förening som arbetar i Dag Hammarskjölds anda sedan 2006.