Senaste nytt från WiTEC SWEDEN. Problem att visa nyhetsbrevet? Se meddelandet i webbläsaren.


Jonas Blanck

Årsmöte i Båstad


DEN 25 MARS
höll WiTEC SWEDEN sitt årsmöte i Designgården i Båstad. Där hälsade Jonas Blanck oss välkomna och berättade om Båstad Makerspace, en plats för innovation, kreativitet och lärande för alla åldrar.

VIA SKYPE HADE vi sedan Alex Warris som presenterade Teknikkvinnor – Sveriges största och snabbast växande nätverk för kvinnor. Samarbete planeras!

ÅRSMÖTESFÖRHANDLINGEN ÖPPNADES av styrelseordförande Ingrid Thuresson. Styrelsens sammansättning förblev intakt. Katarina Björnsdotter, regionchef Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, samt Pernilla Nilsson, ProRektor Högskolan i Halmstad, utgör den nya valberedningen. 
Agneta Hansson och Kerstin Gustafsson i avgående valberedning tackades för sina insatser. Föreningens anställda administratör, Anne Avén, avtackades också. Hon kommer nu att sköta vissa administrativa uppgifter på ideell basis.
Många spännande tankar presenterades i verksamhetsplanen för 2019. 


Skåne Innovation Week

WiTEC SWEDEN DELTAR i Skåne Innovation Week. Vi startar upp ett samarbete med Teknikkvinnor och engagerar oss i Halmstad University Solar Team (HUST), ett projekt som drivs av Utvecklingsingenjörsprogrammet vid Högskolan i Halmstad. Läs mer!


Josephine – en aktiv medlem

JAG HETER JOSEPHINE Renström och just nu arbetar jag som koordinator för WiTEC SWEDEN med ett av våra EU- projekt: EUMentorSTEM. Jag skriver rapporter, planerar, organiserar och koordinerar kurser, agerar mentor och utvecklar partnerskap samt marknadsför projektet i sociala medier. Detta faller mig naturligt då jag trivs i en internationell miljö där utbytet av erfarenheter och idéer från olika Europiska länder sker.

MED EN BAKGRUND som Röda Korset-sjuksköterska och med kompletterande utbildningar i folkhälsa samt min arbetserfarenhet från länder som Tanzania, England och Norge, så brinner jag för kvinnors hälsa och rättigheter i världen.

FÖR MIG VAR medlemskapet i WiTEC SWEDEN ett solklart val. Yrken inom forskning, teknik, ingenjörskap och matematik (STEM) hjälper till att bygga samhällen, och därför är det extra viktigt att lyfta fram kvinnors kompetenser för att bidra till ett mer hållbart, rättvist och effektivt samhälle.

JAG ÄR UPPVUXEN på vackra Bjärehalvön men har rest, levt och bott runtomkring i Sverige och på andra kontinenter. Bjäre är alltid den plats jag kommer till för att finna ro och välbefinnande – därmed är jag ”bjäretösen” som alltid återvänder!


Vill du också bli medlem?

Visa att du stödjer arbetet med att stärka kvinnor i mansdominerade verksamheter och områden. 
Läs om medlemskapet här!

WiTEC SWEDEN 

inspirerar kvinnor att studera och fortsätta utvecklas 
inom STEM 
(Science, Technology, Engineering & Mathematics),

och stödjer samt synliggör främst kvinnliga innovatörer och entreprenörer.

www.witec.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i WiTEC SWEDEN 
eller prenumererar på vårt nyhetsbrev. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

 

Sent with Get a Newsletter