Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev april 2019


Medlemsaktiviteter 

Upptagningsområdet för Attention Kristianstad-Hässleholm är stort och vi försöker räcka till. Tyvärr kan vi inte vara på alla platser och det hoppas vi att ni har överseende med. Men du kanske har tips om aktiviteter som vi kan göra i din närhet? Kontakta gärna oss med förslag.

 

För att få delta i föreningens aktiviteter gäller det att man är medlem. Är man stödmedlem (tex annan förening eller företag) så är det max 2 personer som får delta. Orsaken är dels för att man som medlem är försäkrad under våra aktiviteter men också av den anledning att vi är en medlemsförening. Vår verksamhet och våra aktiviteter finansieras av de medlemsbidrag som föreningen får in.

Vi välkomnar alltid de som vill bli medlemmar och det gör ni enklast på:

https://attention.se/bli-medlem/

Betalar du med swish syns det snabbare att du är medlem och kan då vara med på våra aktiviteter.

Välkommen!

Bowling

Attention Kristianstad-Hässleholm arrangerar bowling som medlemsaktivitet under våren. 

6/4 Bromölla

10/4 Hörby

26/4 Hässleholm

8/5 Kristianstad

10/5 Osby

Mer information finns på hemsidan eller i medlemsutskicket. Glöm inte att anmäla dig.

 

Sommaravslutning

Lördag 29/6 kl. 14-16 Sommaravslutning på Ekenabben i Hammarslund, Kristianstad.

Grillning och samvaro. Möjlighet till bad och vandringsstråk finns. Utomhuslek som brännboll samt boule finns att tillgå.
Attention Kristianstad-Hässleholm förser er med kol samt tändvätska. Ta med eget att äta och dricka.

OBS! Vid regn och/eller storm ställs grillningen in.

 


Boktips

Titel: Autism och ADHD i skolan Handbok i tydliggörande pedagogik

Författare: Anna Sjölund, Cajsa Jahn, Ann Lindgren och Malin Reuterswärd

Förlag: Ntur och Kultur

ISBN: 9789127819047

Provläs: Här

Autism och adhd i skolan är en praktisk handbok som är skriven för alla inom skolans värld, främst från förskoleklass till årskurs 9: lärare, speciallärare, personal inom elevhälsan, pedagoger på fritidshem och elevassistenter. Den kan med fördel även inspirera personal i gymnasieskolan och läsas av föräldrar.


Titel: Tydliggörande pedagogik i förskolan

Författare: David Edfelt, Cajsa Jahn, Malin Reuterswärd och Anna Sjölund

Förlag: Ntur och Kultur

ISBN: 9789127824485

Provläs: Här

Denna praktiska handbok är skriven till alla blivande och verksamma förskollärare som dagligen arbetar för att göra förskolan begriplig, hanterbar och meningsfull för barnen. Det är dags att låsa upp alla dörrar och skapa en tillgänglig förskola!

Barns utveckling sker i olika takt, de lär sig genom sina sinnen och är behjälpta av en tydlig pedagogisk plan för dagens alla stunder. I den här boken fångar författarna upp barnens ojämna förmågor och svårigheter, tar fasta på deras styrkor och framför allt förklarar de hur du kan arbeta för att få med dig alla barn i barngruppen.


Medlemsavgiften

Det är dags att betala medlemsavgiften för 2019. Betalningsavi skickades ut med den första medlemstidningen för året. Om du kanske missade att inbetalningsavin var med så kan även logga in på din medlemssida på riksförbundets hemsida för att se dina uppgifter.

Vi har fått höra att flera medlemmar inte har fått någon tidning än. Har det drabbat dig? Kontakta riksförbundet. Ring: 08-120 488 00 eller mail: kansliet@attention.se

Har du svårt att logga in? Riksförbundet Attention har gjort en informationsfilm om hur du går till väga. Klicka på "Så här loggar du in på medlemsregistret"  här under så kommer du till informationsfilmen på Youtube.

För mer information kontakta riksförbundet via mail: medlem@attention.se eller ring: 08-120 488 00.


facebookhomepage

Hoppas att vi ses!

Styrelsen Attention Kristianstad-Hässleholm


Attention Kristianstad-Hässleholms nyhetsbrev håller dig uppdaterad om händelser i vår lokalförening samt annat NPF-relaterat. Nyhetsbrevet kommer varje månad.

Kontakt:
Mail: info@attention-kristianstadhassleholm.se
Telefon: 076-855 68 60

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Attention Kristianstad-Hässleholm eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du av någon anledning vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter