Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Endags-inloggning

Vill du titta närmare på våra livsstilsmaterial för att se hur de kan användas i ert före- byggande och hälsofrämjande arbete skriver du "endags-inloggning" i ämnesraden. 

 

Nytt på www.unglivsstil.se

Snart får vi en ny förstasida på www.unglivsstil.se. Vi hoppas att det ska underlätta för våra användare. Hör av er om det ställer till det :)  

Konferens om popcornhjärnan

För alla er som vill få mer kunskap om hur skärmarna påverkar våra barns och ungas hjärnor kommer vi att erbjuda en konferensdag i september med titeln Popcornhjärnan. Två föreläsare är redan klara. 

Vi är glada över att Hassan Jaghoory, barnpsykiatriker, kommer och pratar om hur hjärnan påverkas av de ständiga växlingarna vid skärmarna och hur det i sin tur påverkar möjligheterna till inlärning negativt. Sverige är ett av världens mest uppkopplade länder och efter att ha lyssnat på Jaghoory blir det tydligt att just det är en av orsakerna till varför skolresultaten sjunker för svenska elever. 

Vi ser även fram emot att få lyssna till Fredrik Sveneaus, professor i filosofi, som bl a kommer att prata om den digitala underhållningsindustrin och hur man påverkas känslomässigt av att spendera mycket tid i den tvådimensionella världen. 

 

Ni som vill försäkra er om en plats på denna högaktuella konferensdag mejlar info@unglivsstil.se så får ni förhandsinformation när hela programmet är satt.

Konferensen är den 23/9 och vi håller till i Saturnus konferens. Obs! begränsat antal platser. 

Skolsköterskekongressen 9-10 maj

Skolsköterskekongressen den 9-10 maj går i år av stapeln i Malmö. Torsdagen den 9/10 kommer Anna Nygren att föreläsa om Tonårshjärnan, hormoner och humör - hur man särskiljer normal utveckling från psykisk ohälsa. Under konferensdagarna kommer vi även att presentera två helt nya livsstilsmaterial. Det ena är ett pubertetsmaterial och det andra handlar just om tonårshjärnans hormoner och humör. 

Under båda konferensdagarna kommer vi att ha en monter där vi presenterar de nya materialen såväl som de vi redan har.

Välkomna!

Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

Facebook    Twitter    Instagram    YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.