Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Bokstäverna FF står för Fysisk Form

Din fysiska form är helheten – dvs hur du känner dig och mår.

I grunden finns rörelsen, att vara fysiskt aktiv, därefter bygger övriga bitar på.

För rörelse krävs beslut – allt börjar ändå med en tanke… 

 


Cirka 350 miljoner människor lider av en depression, en sjukdom som påverkar hela ens liv. 

I medelåldern är det lättare att drabbas. 

Men det finns en metod som börjar bli mer och mer etablerad som en mirakelmetod och det är klassiska - fysisk aktivitet!

Om du håller dig i bra fysisk form i medelåldern minskar risken för att drabbas både av depression och hjärt- och kärlsjukdomar. 

Att träning kan likställas med medicin vid mild depression är något som är hyggligt känt vid det här laget. Att skriva ut träning på recept är en metod som används sen länge i många olika sjukdomssammanhang. Redan Dr Westerlund i Enköping blev världsberömd på detta tema i slutet av kring förra sekelskiftet.


Stefan Einhorn är professor i molekylär onkologi, men har under 2000-talet blivit mest känd för sina tankeväckande böcker. ”Konsten att vara snäll” är storsäljaren från 2005, men i avsnitt 53 av Heja Framtiden pratar vi med Stefan om filosofin bakom hans bok från 2018 som heter ”Konsten att göra skillnad – en liten bok om vårt stora ansvar”. Han menar att det inte är tanken som räknas, men att till synes små handlingar kan ge stora effekter i det långa loppet. Det vi gör i dag avgör alltså vilken framtid vi skapar.

På Inner säger vi att små steg gör stor skillnad, för det är de små stegen som blir av.

Inner är i tiden!


Följ oss på facebook, instagram och linkedin!

Face book

Instagram

LinkedinRoland Nahringbauer

Roland är Internationellt Certifierad Kundaliniyogalärare och har undervisat i yoga och meditation för människor i olika åldrar på olika platser i över tio år. Vid hans föreläsningar, workshops och kurser får deltagarna egna upplevelser av vad yoga och meditation kan ge - ett inre välbefinnande som inspirerar till fortsatt utövande, livsstilsförändringar och positiva fysiska, mentala och känslomässiga effekter. 

Med en bakgrund som naturvetare och ingenjör kan han logiskt och vetenskapligt förklara varför yogan och meditationen fungerar, och på ett enkelt sätt instruera så att alla kan vara med. Musik och gongspel är andra uppskattade inslag när Roland undervisar. Finns möjlighet så tar han gärna yogan ut i naturen t ex med Breathwalk, en form av meditativ promenad där olika andningsmönster kopplas till stegen. 

"Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse. Den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet." 


Inners statistik visar att en hälsostrategisk insats med fokus på; mental balans, kost och motion leder till att tre av fyra individer når sina personliga mål via en förändrad livsstil. Som en effekt av detta blir organisationen mer kostnads- och resultateffektiv och förbättrar därmed sin lönsamhet.


Hej bästa nyhetsbrevsläsare!

Nu är det sommar och tid finns för ledighet, aktiviteter, reflektioner och kanske också jobb.

Oavsett, är det du själv som styr över ditt liv. Det kan inte delegeras till någon annan. Självklart ska kompromisser göras där lyhördhet och empati är centrala komponenter, men det är ändå du själv som styr över ditt liv. Du gör dina val. Man kan faktiskt tacka nej till en aktivitet och ändå vara kompis. Kanske en ännu bättre kompis – vad vet jag… Om man väljer att tacka ja till en aktivitet är det också ett ansvar, det är jag själv som tackar ja – inte någon annan.

 

Det är lätt att halka in i ”offerrollen” och bli gnällig – jag talar av egen erfarenhet. Det är mänskligt. Men ju mer du som individ motarbetar det ”gnälliga” genom egna positiva beslut, desto bättre mår du – och omgivningen. 

Vi kallar det för eget ansvar.

Med detta sagt, i all välmening och utan pekpinnar, önskar jag Dig – just Dig – en riktigt skön sommar 😊 

 

Peter Wallenskog
VD Inner Sweden AB

Inner Sweden AB | Finlandsgatan 56, 164 74 Kista | 0727 39 05 05 | 556498-8276

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.