Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Armeka AB

Hej alla ESD-intresserade!

1. Vad är ett varumärke värt?
2. Nej, vi har inget större felutfall på elektroniken?
3. De vanligaste avvikelserna vid regelbundna kontrollmätningar.
4. Koordinatorns år.

Vad är ett varumärke värt?

En öppen fråga men nog så viktig och väl värd att fundera på. Armeka jobbar hårt med att hjälpa företag som insett att skydda sin elektronik genom hela värdekedjan och glädjande nog får vi genomslag får vår inställning att du, just du, måste ta kontroll över både leverantörers och kunders hantering av dina produkter. Just nu planerar vi våra första utbildningar för företag som vill kunna revidera sina kontakter på ett seriöst sätt. Kontakta Patrik på 0702-172 260 om du vill veta mer om hur du ska bära dig åt för att sluta såga i grenen du sitter på. Det kanske inte är viktigt idag men hur vill du ha det i morgon?


Nej, vi har inget större felutfall på elektroniken?

Oftast händer inget alls när en urladdning träffar din produkt. Det är ju bra. Men någon gång då och då påverkas faktiskt din elektronik, i bästa fall så går den sönder ordentligt så dina kvalitetstekniker märker det innan ni fakturerar kunden. I sämsta fall, dessutom det vanligaste förhållandet tyvärr, så syns inte felet och ni levererar och fakturerar en produkt med ett inbyggt, latent fel till en kund som förväntar sig något helt annat. Oftast kommer inget att hända men nu vill jag ställa följande fråga till dig; "När är din produkt att betrakta som trasig – och vilken är den yttersta konsekvensen för kunden av detta?”. Är det när den inte startar alls eller när den hittar på något eget?

Ett organiserat och fungerande ESD-skydd på rätt nivå gör att du kan sova gott om nätterna. Om du ignorerar kan det bli så att du vaknar av ett samtal från en missnöjd kund som drabbats av en obehaglig överraskning.


De vanligaste avvikelserna vid regelbundna kontrollmätningar.

Att vi på Armeka genom många års mätningar på flera olika företag har fått en väldigt god bild av vilka skyddsutrustningar som fungerar är givet. Några exempel på ofullkomligheter som vi noterar:

- Stolar, metallhjul är det som gäller. Allt som oftast är det problem att få stolar med plasthjul att få godkända värden vid mätning och om det ändå lyckas så är resistansnivåerna betydligt högre än med metallhjul. Självklart kan det vara problem även med metallhjul men skillnaden är markant. Vi på Armeka säljer endast stolar med metallhjul!

- Golv måste skötas. Smustiga golv medför inte sällan att mätningar i system inte håller måttet. Har man ett åldrande golv kan det vara värt att börja tänka på att lägga nytt golv. Eller varför inte en renovering? Att renovera ett befintligt ESD-golv är oftast ett betydligt billigare alternativ och erfarenheterna som vi på Armeka har av en ny samarbetspartners produkt är bara positiva. En testyta som gjordes visar på bra och konsekvent låga resistansvärden även vid mätning i system (från stol och vagn till jord genom golvet). 

- Ibland rent hanteringsfel. Arbetsbord har inte kopplats in, icke ESD-vagnar tas in på EPA mm.

Detta är några av de vanligaste felen. Vill ni veta mer tala gärna med Niclas som har den största erfarenheten av praktisk hantering i detta stycke.


Koordinatorns år.

I Kina namnger man åren efter olika djur. Vi på Armeka lyfter i år ESD-koordinatorn och dennes betydelse. Koordinatorns år helt enkelt. Företagets ledningsgrupp äger det organisatoriska ansvaret för att ni inte fakturerar dålig kvalitet och ESD-koordinatorn är utsedd att  övervaka och utveckla skyddet som motverkar. Vet du vem som är din koordinator och hur du kontaktar den funktionen? Lägg en minut på detta, hitta rätt och skicka ett mail med dina tankar så tar du ett stort steg och börjar förbättra företagets vinst. För mer information om vår ESD-koordinatorutbildning klicka här.


ESD-Koordinatorutbildning

ESD-Grundutbildning

ESD-Repetitionsutbildning


Exempel på bra ESD-skydd!

Dessa företag har valt att utveckla sitt ESD-skydd i långsiktig förbättring med hjälp av Armeka. Det innebär att mätning av all skyddsutrustnings funktion görs regelbundet och/eller andra ständigt förbättrande åtgärder genomförs i ett seriöst kvalitetsarbete.
Listan på företag fylls på med fler goda exempel allt eftersom och presenteras i kommande nyhetsbrev.

Atlas Copco Industrial technique AB
Saab Dynamics
Flir Systems
Consilium Marine & Safety
Cabinova
Olsbergs Electronics AB
Fagerhults Belysning AB


homepage

Box 10076, 121 27 Stockholm-Globen
Telefonväxel: 08-645 10 75
www.armeka.se - info@armeka.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.