Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

Vårt första nyhetsbrev!

Tack för att du prenumererar på Oceanhamnens nyhetsbrev! Det här nyhetsbrevet finns till för dig som vill följa utvecklingen i Helsingborgs nyaste stadsdel, och vi ser fram emot att dela med oss av allt som händer i området.

Här nedan följer information från de byggaktörer och kommunala bolag som är verksamma i Oceanhamnen. Mycket nöje!


Visionsbild på Prisma, med kanalen i förgrunden.

Prisma ger plats för nya perspektiv

I höstas satte Wihlborgs spaden i marken för Prisma – det första kontorsprojektet i Oceanhamnen. Huset, ritat av Erik Giudice Architects, har utformats med influenser från Europas metropoler och är själva motsatsen till lagom. Läs mer om Prisma här.

Visionsbild på Brf Oceanpiren, med vatten och en brygga i förgrunden.

Midroc bygger varierade bostäder och ett nytt World Trade Center

Midroc bidrar till det varierade utbudet i Oceanhamnen. Med bostadsrätter, radhus och ett nytt World Trade Center ser de till att Oceanhamnen blir en blandad stadsdel. Men i ett komplext stadsutvecklingsprojekt kan logistiken bli en utmaning. Läs mer om Midrocs satsning här.


Bild på en ung pojke med mörkt hår som hackar koriander. Bakom honom står en äldre man.

Serneke ger "Tura" en helt ny mening

Mellan Kronborg och citys puls, på Smugglaregränd i Oceanhamnen, kommer bostadskvarteret Tura att ligga. Hela kvarteret kännetecknas av variation. Det är nästan som att vandra längs kanalen i Amsterdam. Läs mer om Tura här.


Nu ska gång- och cykelbron till Oceanpiren växa fram

Platschef Oskar Bruneby informerar om hur det går med den nya gång- och cykelbron som kommer sträcka sig från parkeringsdäcket på Helsingborg C ut till Oceanpiren. Läs mer om gång- och cykelbron här.

Information från NSVA: RECO Lab och Tre rör ut

NSVA ansvarar för det innovativa och hållbara avloppssystemet som kommer användas i Oceanhamnen. Vid reningsverket utvecklar de även en ny testbädd, RECO Lab, där man ska utveckla nya tekniker och tjänster för att stärka hållbarheten i stadsdelen. Läs mer om NSVAs arbete här.


Magnolia Bostad bygger kvarteret Ophelias Brygga

Magnolia Bostad uppför projektet Ophelias Brygga som innefattar 124 bostadsrätter och 4 lokaler i Oceanhamnen i Helsingborg. Läs mer om Ophelias Brygga här.


Visionsbild på Brf. Oceankajen.

Dags att resa stommarna i Brf Oceankajen

Bygget av Riksbyggens Brf Oceankajen i Helsingborg är i full gång och i april börjar stommarna resas. Intresset för Brf Oceankajen har varit stort sedan säljstarten och det finns bara ett fåtal lägenheter kvar till försäljning. Arbetet påbörjas också med uthyrning av de tre lokaler som kommer att finnas i föreningens bottenplan. Läs mer om Brf Oceankajen här.

Visionsbild på Brf. Oceanateljén, med hamn och båt i förgrunden.

Sundprojekt påbörjar byggnationen av Brf Oceanateljén

Snart är det dags för Sundprojekt att sätta spaden i jorden. Försäljningen av de 48 bostäderna har gått mycket bra och försäljningsmålet har inte bara uppnåtts utan överträffats. Med endast ett tiotal lägenheter kvar till försäljning visar detta på det starka intresset för både bostadsprojektet som Oceanhamnen som bostadsområde. Läs mer om Brf Oceanateljén här.


Bild tagen ovanifrån på byggarbetsplatsen på Oceanpiren.

Projektgruppen informerar

Oceanhamnen är ett komplext stadsutvecklingsprojekt indelad i etapper. Det händer mycket redan idag, och den framtida utvecklingen kommer bli oerhört spännande att följa. Läs mer här.


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Midrocs logotyp

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Wihlborgs logotyp

Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.