Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Juli 2019

Koncentration – när du vill – laserkoncentration!

Ju mer/fler saker man har att göra som verkligen kräver din fulla koncentration och att du är fullt fokuserad ju svårare kan det var att vips bara vara så koncentrerad som du vill.

Ibland skiljer det också på ”fältet” för koncentration. När du kör bil t ex eller håller rätt på barn/vuxna… i stor mängd. Då behöver du ett brett fokus och även kunna ha stenkoll på det som sker ute i periferin.

Vid andra tillfällen är det i datorn på ett speciellt dokument eller endast på en viktig person du har framför dig i en något rörig miljö. Då gäller mer laserseende eller laserkoncentration.

I alla exempel ovan skulle det hjälpa med mycket mental tuffhetsträning där vi tränar dig på att koppla bort allt annat än just det eller de som är ditt fokusområde just nu.
Även om det så skulle ske någon högljudd eller udda händelse runt om er ska du fortsätta klara av att koncenterar dig rätt.

Inom den mentala tuffhetsträningen handlar det om att ha störande moment runt dig men genom att ha tränat dig på att koppla bort, så som t ex syn-, ljud, luktintryck, så kommer du till slut inte att märka dem.

I grunden dock börjar det egentligen inom den mentala träningen alltid med den muskulära avslappningen. Med alla muskler i kroppen avslappnade kan du med klart större framgång också koppla av din hjärna.

När hjärnan är avkopplad och du är i full balans kan du välja att fokusera på en sak endast t ex en låga på ett brinnande stearinljus. Välj sedan andra saker, större och ljudligare och som du först upplever störande men sakta men säkert kan du klara att fokusera bara på denna sak och koppla bort allt runt omkring.

En del använder en trigger med t ex en knuten högernäve för att snabbare sätta sig själv i fullt fokus.

Prova vad du tycker funkar för dig och kom ihåg att den stora träningsdos du lägger ner här med hjälp av den mentala tuffhetsträningen hjälper dig så att du och din hjärna inte blir slutkörd. Du vinner mycket med det!

 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

En man har fem söner. Varje son har en syster. Hur många barn har mannen?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Underbart svar, på tefat.

Stylingtips:

Denna månad ska vi med glädje uppmärksamma det göteborgsbaserade företaget Nudie. Eller Nudie jeans.

Företaget grundades av paret Maria Erixon och Joakim Levin år 2001 och är ännu kvar med huvudkontor i Göteborg.

De gjorde sig från början kända för principen att inte tvätta nya jeans förrän efter ett halvår. Tänket är att slita in dem på ditt sätt. Så att det blir ditt andra skinn. Sedan laga dem om det behövs, vilket Nudie hjälper dig med eller lämna in dem så att de kan säljas som vintage.

Under de tre första åren gick man från 0 till 18 miljoner euro i omsättning. Nu finns man över hela världen. De har även vunnit många priser för sitt arbete.

Det är viktigt för dem att jobba med hållbar tillverkning där bomullen kommer från Indien och Turkiet och där hela tillverkningen som bl a sömnad och tvättning är så kontrollerad som det bara går.  

Nudie står för ett genuint engagemang för att produkterna ska hålla så hög nivå på design, tillverkning och kvalitet som möjligt och som ger lång levnadscykel för plaggen.  

Stilen är tidlös som ska tåla alla modesvängningar och ofta inspirerade av gamla arméplagg. Detaljer är viktigt som kännetecken för Nudie. Som t ex den kraftiga stickningen på bakfickan.

Prova dem aboslut och Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.