Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev April 2019

Följ, Följ, Följ, Led – en trygg förhandlingsteknik

I alla former av förhandling kan man behöva kunna använda olika påverkanstekniker. För att göra förhandlingen mer effektiv.

Du har säkert ditt sätt, din teknik att förhandla redan nu även om du inte tror att du ”följer” din teknik utan varierar dig. Oftast är vi ”trogna” vår eller någon teknik. Som vi är trygga med.

Detta sätt att påverka och förhandla är mycket mjukt och vänligt och upplevs som en bra och användbar teknik. Även kunden känner sig mycket bekväm med detta, även om hen inte riktigt vet att det är just detta du håller på med. Använder en typ av förhandlingsteknik alltså.

Enklast kan man säga att Följ, Följ, Följ, Led också kan beskrivas med Håll med, Bekräfta, Visa förståelse, Styr rätt.

Du ska alltid börja med att, vad kunden än säger, så håll med, på något sätt. Du behöver inte hålla med fullt ut, men säg och visa att du förstår och i sak tycker så med.

När man gör det, som i detta exempel hela 3 gånger, fast på olika vis, så upplever kunden att du och hen är så lika, tänker så lika, känner så lika. Du visar att du ser, hör och förstår. Du bekräftar kunden. Om du efter 3:e Följ känner att det är dags nu så leder du kunden in på det spår du vill ha hen.

Du visar vad du tror är bäst för kunden med stor övertygelse och kunden har då ingen som helst orsak att misstro dig utan känner bekvämt att hen kan hålla med/köpa eller vad du nu vill att hen ska göra.

Kunden är mycket bekväm med detta beslut och känner sig inte Ledd eller vilseledd. Vilket du givetvis inte heller gör.
Detta kan göras kortare med typ då Följ, Följ, Led eller Följ, Led direkt.

Träna på någon du känner väl, någon kollega där du vill t ex övertyga kollegan om just din åsikt. Fortsätt sedan med kunder du känner mer väl tills du känner dig helt bekväm med metoden och kan jobba med denna teknik när och hur och med vem du vill. Du har utvecklat din förhandlingsförmåga! Snyggt jobbat!Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

I vilken sport ska man luta sig tillbaka för att vinna?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Ekot.

Stylingtips:

Slipsar är en grymt kul, snygg och effektiv accessoar. Effektiv för att du kan ”trolla” med den för att skapa en effekt där du vill ha den. För att skapa den stil du vill ha och för att få eller inte få den uppmärksamhet du vill ha. Den kan också hjälpa dig att trolla med din kroppsform och som extra krydda skapa effekt och hjälpa till att lyfta dina egna färger.

Du kanske mest har fått slipsar i present och burit dem plikttrogen men tänk om lite nu och använd den för ditt bästa du. Kanske kan du även variera dig med att ha flugor.

Det man först ser och lägger märke till på en slips är dess färg. Färgen är det vi fokuserar på idag. Den färg du väljer ska i första hand vara till nytta för att göra att dina egna bästa färger syns men används också för att ge signaler med de färger som du väljer och vad färgerna själva står för.

Här finns det mycket kul att göra. Den röda slipsen kan ge signaler om starka känslor som kärlek eller vrede som rött står för men även för energi. Rött är ju dessutom den färg tillsammans med orange som vi ser först/snabbast. Inom politiken kan vi ju tänka oss att det står för sossarna men kan i de sammanhangen också stå för makt. Det innebär också att olika varianter av orange är effektivt för syns skull… men också för att det står för lycka, glädje och sundhet.

Väljer du lite mer av de kalla klara färgerna är lila ett vanligt val och ger lite känsla av tro (kyrkligt), även som självförtroende men också överhöghet. Lila är ofta en modefärg så ibland glömmer man bort vad det står för eller hur det tolkas av andra. Gult är vanligt som en glad färg som ger dig uppmärksamhet men också skärper sinnet. Olika varianter av blått ger en kylande och avslappnad effekt och är ofta grymt lätt att kombinera till skjortor, tröjor och ja alla plagg.

Detta är bara några exempel på bra och användbara färger. Hör av dig till mig så jobbar vi vidare med din yrkesklädsel för att du ska nå bästa resultat.

Slipsarna du väljer måste inte vara enfärgade utan för att få fram effekten av färgen du vill ha, handlar det mer om att det ska vara den dominerande färger på slipsen. Sedan ska den ju också vara med ett mönster du gillar.

Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.