Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Mars 2019

Utanför din bekvämlighetszon

..som t ex att ta kontakt för en del. Att kunna gå fram till vem som helst och prata om vad som helst. Eller kanske helst då ditt företag eller vad som är viktigt för dig där och då.

För många nya företagare är detta grymt jobbigt då det då verkligen är viktigt att vara ute i många olika sammanhang och göra reklam för företaget och visa upp sig.

Finns tusen tips för att kunna mingla bra och effektivt samt också samtidigt tycka det är kul.

Sedan kan det ju vara så att du känner dig otränad och osäker på vad du ska säga, eller inte vet vad du ska ha på dig för att känna dig bekväm och trygg.

Allt detta har ju givetvis att göra med en och samma sak, hur du känner dig mentalt. Du kan ha en stark självkänsla och vara trygg i allt du gör som har med ditt yrke att göra men just detta när man tar kontakt med andra, speciellt när ditt syfte är att sälja in dig själv, det kan först kännas utmanande och udda.

Börja tidigt (inte 05.00 alltså) med att träna små små steg. Prata lite extra med kassapersonalen i butiken du handlar. Säg något till någon annan som precis som du står i kön till något eller väntar på bussen. Prata med en annan patient i väntrummet. Du kommer upptäcka att detta uppskattas och är himla kul.

Sätt upp olika små mål för vad du ska göra för att utvidga din bekvämlighetszon. Ett tips: Köp dig ett gäng billiga armband och ta av dig ett per mål du lyckas med.

Du får naturligtvis inte köpa för fina armband så att du inte vill ta dem av dig!

Så fort dina små steg börjar kännas som det naturligaste i världen kan du med glans klara ett affärsmingel som det säkert finns massor av i din stad. Kom ihåg att alla började som du och se hur långt du kommit nu!Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Du hörde mig förut, men kommer att höra mig igen. Sen dör jag, tills du ropar på mig igen. Vem är jag?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Saltvatten.

Stylingtips:

När man väljer sin frisyr gör man det säkert efter vad som är på modet just då eller något man sett på tv, vilket säkert också beror på att den personen följer modet...

En frisör och en imagekonsult som jag, ska både följa modet men framför allt visa dig vad som funkar bäst för ditt utseende och din ansiktsform samt huvudform. Givetvis också kvalitet på ditt hår. Även halsens utseende vävs in plus givetvis din personliga stil.

De flesta människor tror att de har ett runt ansikte och vill ha hjälp med att ”trolla” bort rundheten. Det i sig är inte svårt men det är inte alls säkert att ditt ansikte verkligen är runt.

Vi upplever oftast vår ”rundhet” från kindbenen och nedåt i ansiktet. Runda kinder liksom. Så där får vi inte bygga på mer rundhet eller volym. Fokus i frisyren bör vara någon helt annanstans. Finns mängder med frisyrer att välja på både för kort och långt hår.

Om ansiktet är stort vill vi kanske inte öka på höjden eller bredden alls utan väljer en frisyr som är mer platt runt ansiktet och kan ha mer högt upp och bak på huvudet om man vill det.

Om ansiktet är normalt eller mindre kan vi ofta se till att lyfta med rejält med höjd uppe på huvudet och kanske längd långt ner på axlar istället för runt kinderna och öronen.

Roligast är att visa för dig hur de olika varianterna påverkar så att du själv kan se vilken frisyr som är mest fördelaktig för dig och att du även kan variera dig med hjälp av en bra klippt frisyr så att du inte bara måste se ut på ett sätt.

Detta med frisyrer är kul och blir enormt effektiva trolleritrix som du kan jobba med hur du vill, som du vill, när du vill. Du behöver bara få hjälp med att komma igång och börja se magin.

Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.