Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 12

 

Supportoptimera 2019!

Ingen Kundsupport eller Servicedesk som jag har besökt kan klara av att göra allt på en gång.

Nu har vi fler alternativ än någonsin tidigare att ta hänsyn till och många frågar sig, -vad ska vi satsa på att förbättra i år?

Ärendehanteringssystemet, kunskapsdatabasen, chatbotar, selfeservice, AI, RPA, processerna, nya ITIL4, utbildning eller teamaktiviteter för mer motiverade och engagerade medarbetare? Ja, listan kan göras lång. 

Vad ska man då prioritera av allt? Det är där du och alla dina medarbetare kommer in i bilden. Har ni inte redan gjort det så är det hög tid att sätta sig ner och diskutera vad som ska prioriteras under 2019. 

För att kunna utveckla en supportverksamhet så måste man också veta var man befinner sig. Att starta upp med en SWOT-analys för att karlägga styrkor, svagheter, möjligheter och hot är en bra idé.

Har vi rätt förutsättningar för att nå vår vision, mission och våra mål? Har vi rätt teknikstöd, fungerande processer och ett funktionellt kunskapssystem? Hur väl tar vi vara på våra medarbetares förmågor och resurser?

Att göra en ”Supportbesiktning” kan vara en bra start på er framtida resa med utveckling av supporten. Om man har outsoursat sin support så kan det vara särskilt intressant av andra skäl.

Är målet att bli ”Årets Servicedesk 2019” så är det hög tid att agera för att optimera de resurser man har inom sin support.

Supportoptimera för bästa NKI

Om du är intresserad av att höra mer om detta ämne är du välkommen till ett kostnadsfritt frukostmöte i Stockholm eller Göteborg.

Den 7 februari i Stockholm och den 21 februari i Göteborg (planering pågår att hålla samma föredrag i både Malmö och Sundsvall)

Mer information om frukostmötet klicka här!

Nyhetsbrevet

Här finner du tips, länkar och du får ta del andras erfarenheter.


SSI-nätverken

Vi har SSI nätverk för Servicedesk och Kundservice över hela landet från norr till söder. Läs mer här om kommande och tidigare nätverskträffar.


Utbildningar

Här finner du supportbranschens bästa utbildningar,  som SSI erbjuder. De flesta som "öppna utbildningar" samt flera som internanpassade. 

SATSA PÅ DIG SJÄLV OCH DINA MEDARBETARE!

Veckans tips: Certifierad Supportchef start 10 april.


Konferenser & Event

HDI Conference 7-12 april i Orlando

Som partner till HDI kan man inte låta bli att fundera på att åka till Orlando i april.

Temat på konferensen är "(R)EVOLUTION OF SUPPORT AND SERVICE MANAGEMENT"

Konferensinformation

 


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.