Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Energinytt

Nr. 16 Januari 

Välkommen till vårt digitala nyhetsbrev!

Sprid det gärna vidare till nära och kära!

Nyhetsbrevet kommer att skickas ut minst var tredje månad men kan även komma oftare om vi har viktiga nyheter att dela med oss av.


Ord från VD:n
Magnus Jakobsson

I skrivande stund är det fullt med förberedelser inför julen och än så länge ser det ut som att vi kommer att fira en idylliskt, snöfylld jul.

Vi strävar alltid efter att Skara ska vara en attraktiv kommun och en sak som bidrar till detta är definitivt vår prisvärdhet.
För några veckor sedan publicerades den årliga Nils Holgersson-undersökningen. I denna undersökning ”förflyttas” en bostadsfastighet genom landets samtliga 290 kommuner för att jämföra kostnader för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning.

Nu råder inte vi över avgifterna för sophämtning men jag stolt konstatera att Skara numera är nionde billigast i Sverige. Vi planerar heller inga höjningar av våra abonnemangstaxor för 2019.

Vi märker att många hushåll och företag är intresserade av solceller. Skara Energi tittar på möjligheten att tillsammans med Billinge energi etablera en andelsägd solcellspark i Skara. Det ska bli intressant att följa allmänhetens intresse för vår park, speciellt med tanke på att bidragen för egen installation förmodligen sänks under 2019.

Sveriges kraftbalans försämras de kommande åren vilket innebär att vi är beroende av import av el även under en ”normalvinter”. Om det ändå uppstår effektbrist finns det en plan för hur elen ska prioriteras och även vi i Skara har en plan för detta. Jag hoppas innerligt att vi inte behöver använda oss av dessa planer.

 

God fortsättning!


Nya laddstolpar!
Här har vi installerat dom...

Vi har nu installerat 5 nya offentliga laddstolpar i Skara. Två av dom är placerade på Vilanområdet, två på skoltorget bakom kyrkan och en på Marumstorget. Alla stolparna har en maximal laddning på 11 kW och har Typ 2 uttag (EU-standard).
Sedan tidigare har vi även en på S A Norlings gata 38 och en på parkeringen vid Ica Munken.

I dagsläget sponsrar Billinge Energi dessa laddstolpar med el men på sikt kommer en betallösning finnas på plats.

Alla våra laddplatser finns uppmärkta på uppladdning.nu.

Är du som företagare, fastighetsägare eller bostadsrättsförening intresserad av att sätta upp egna laddstolpar? Kontakta oss så berättar vi vilka möjligheter som finns!


Ny renhållningstaxa

Enligt beslut från AÖS kommer en ny taxa att gälla för renhållningen från och med 2019-01-01.

 


Läs mer på AÖS hemsida

Driftsäker värme av oss

Vi servar din fjärrvärmecentral!

Teckna ett serviceavtal med oss idag och vi ser till att din fjärrvärmeväxlare fungerar optimalt.


Kontakta oss idag så hjälper vi dig!


Ny energiskatt 2019

Enligt riksdagsbelut höjs energiskatten med 1,6 öre/kWh exkl. moms från och med 2019-01-01.

Nytt pris blir 34,7 öre/kWh exkl. moms.

Nya allmänna villkor

Från och med 2019-04-01 gäller nya allmänna villkor för elnät och elhandel.

Ni hittar våra avtalsvillkor på vår hemsida.


Vi är 9:e billigast
i Sverige!

Att bo i Skara är inte bara attraktivt, det är prisvärt också! I Nils Holgerssons undersökning där en villa flyttas runt i 290 kommuner, kommer vi på en 9:e plats. 

Läs mer om undersökningen på vår hemsida.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.