Nyhetsbrev med senaste nytt från Städa Sverige. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

God Jul och Gott Nytt År!

Vi vill önska alla partners, medlemmar, vänner och deltagare en God Jul och ett Gott Nytt År!

2018 går mot sitt slut och idrottens miljöorganisation Städa Sverige ser tillbaka på ett finfint år, där idrottsungdomar återigen fått göra stor skilnad för miljön samtidigt som de tjänat pengar till att förverkliga sina drömmar. Ett stort TACK till alla våra partners som varit med och möjliggjort detta!
Efter årsskiftet kommer vi att berätta om året i siffror, och så länge kan ni läsa mer om vår avslutning på 2018 nedan. Vi ser nu fram emot 2019 då vi kommer att ägna oss åt flera spännande nya och gamla städprojekt!


Årets julklapp!

Konsultföretaget Ferrologic Strategic Analytics AB ville i år skänka en meningsfull julklapp till en av sina kunder. De valde att stödja Städa Sverige och ge bort ett sponsorpaket! Även Atea Logistics valde i år att stödja Städa Sverige som del av en julgåva.
Årets julklappar, enligt oss! Städa Sverige och städande idrottsungdomar i Sverige tackar för två bra initiativ!


Business Clean Up med partnerföretag

Inte bara ungdomar vill och kan konkret städa och göra gott för miljön! Under hösten har två företag aktiverat sin personal genom Städa Sveriges Business Clean Up. På fyra platser i Göteborgs Skärgård utförde cirka 50 personer från automationsföretaget Kollmorgen en städning i och med deras "Day of caring", en vacker dag i oktober. Lite senare gjorde försäkringsbolaget Crawford & Company detsamma i Sundbyberg, Sundsvall och Göteborg. Båda företagen är partners till Städa Sverige, vilket i sin tur möjliggör ännu fler föreningsuppdrag till ungdomsföreningar!

Är ditt företag intresserad av Business Clean Up med Städa Sverige?
Kontakta Mikael Örnliden, mikael.ornliden@stadasverige.se, eller Mårten Heslyk, marten.heslyk@stadasverige.se.


Summerat vägstädningsår

Förra veckan kom årets sista vägstädningsrapport in. Därmed lägger vi vägstädningssäsongen 2018 till handlingarna. 72 föreningar, från Kiruna i norr till Vimmerby i söder, har genomfört 88 föreningsuppdrag. Nu tar vi sats mot ännu mer städningar för ännu fler föreningar under 2019!
Är du vägentreprenör och vill ha föreningar att städa era vägar nästa år? Kontakta ansvarig projektledare Mikael Örnliden, mikael.ornliden@stadasverige.se!


Städa Sverige 30-årsstädade utmed Mälaren

Under året har vi på idrottens miljöorganisation Städa Sverige firat vårt 30-årsjubileum, och en lördag i november rundades firandet av med en städinsats längs Mälarpromenaden och närliggande promenadstråk i Botkyrka Kommun. Stora och små lirare från Alby Cricketklubb (på bilden), U19-laget från Konyasport KIF samt Stockholms Gång- och Vandrarförbund deltog i städinsatsen.

En av dagens deltagare var Birger Fält, före detta landslagsman i gång tillika ett orakel när det kommer till Vasaloppskunskap. Birger bor själv i området och fick bestämma var 30-årsstädningen skulle ske, eftersom den var ett pris i ett skräpquiz som Städa Sverige anordnade tidigare i år och som Birger vann.
– Det var roligt. Det känns ju att man gör nytta både åt idrotten och för att det ska bli renare i naturen, sa han efter utfört uppdrag.

Tillsammans fick deltagarna ihop cirka 25 säckar skräp, vilket motsvarar nästan 300 kg. Gemensam samling med teamkänsla och glad stämning, varmkorv med bröd samt gångförevisning av Fält avslutade 30-årsstädningen.
Läs mer från insatsen på vår hemsida.


I en kommun nära dig?

Under senhösten har Städa Sveriges miljöinsatser pågått vitt och brett runtom i Sverige. Genom projektet #städamera har allt från brottare i Vänersborg och sportskyttar i Arvika till fotbollslirare i Kramfors varit ute och gjort betydelsefulla insatser mot skräp i sin närmiljö. Genom Städa Sveriges samarbete med bland annat kommunerna Eda, Täby och Höör har lokala föreningar utfört välbehövliga städuppdrag också där. Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att ta del av senaste nytt från föreningsuppdragen!

För fiskarnas skull!

Mycket har Städa Sverige städat på 30 år, men aldrig förr en fisktrappa! Men i sena oktober var det premiär också för det, när en fisktrapp i Sickla Slussen i stockholmska Hammarby Sjöstad fick en storstädning utförd av ett lag från Fryshuset Basket. Städningen avrundade årets 5-årsjubilerande projekt Schysst Sjöstad, som Städa Sverige gör i samarbete med fastighetsbolaget Fabege. Läs mer om den djurvänliga insatsen på vår hemsida.


Kungen är en del av Städa Sveriges 30 år.

Tillbakablick på årets Älvstädning

Älvstädningen är ett hållbarhetsprojekt som Städa Sverige och Fortum sedan 2012 bedrivit utmed de svenska älvarna. Under 2018 års Älvstädning i slutet av augusti och i början av september deltog över 1 800 deltagare från 75 föreningar, liksom vår ambassadör, OS-guldmedaljören Björn Ferry. Det städades längs Ljusnan, Dalälven, Klarälven och Gullspångsälven och det resulterade i rekordmycket skräp inom projektet. Följ med tillbaka till årets Älvstädning och se hur mycket skräp det blev, i vår film från projektet. Klicka här för att komma till filmen!


Fototävlingsvinnare...

Det var många om budet, men till sist blev det Nacka Gymnastikförenings team U1 som vann Städa Sveriges fototävling för september månad. Vinnande bidraget, ovan, hämtas från deras Strandens Dag-insats den 15 september. I och med vinsten får föreningen ytterligare 5 000 kronor till klubbkassan!

... och ännu en

5 000 kronor extra blir det också till Tillberga IK Roosters, som med bilden ovan vann fototävlingen för oktober. Bilden visar när innebandylaget städade i Kvarnskogen i Hallstahammars kommun, ett uppdrag där både plastpåsar, köksutrustning och ett bildäck städades bort från naturen!


Policy för hantering av personuppgifter

Städa Sverige har uppdaterat sin policy för hantering av personuppgifter. Du hittar den i sin helhet på vår hemsida.


Städa Sverige 30 år

Snart stänger vi ner vårt jubileumsår, detta år då vi fyllt 30 år.
Du har väl inte missat vår tidsresa från 1988 till 2018?
Titta på filmen om Städa Sveriges 30 år här!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss, deltagit i våra projekt eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

homepagefacebookinstagramtwitteryoutube