Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 10

 

Varje Support är unik och möjligheterna är oändliga!

På konferensen IT SUPPORT I FOKUS i förra veckan inledde vi med att lyssna på Googles nya robotassistent som ringer upp och bokar klipptid och bokar restaurangbesök utan att den som tar emot samtalet vet att det är en robot som ringer. Vi avslutade med att lyssna till Telia som lägger en enorm vikt vid medarbetarnas förmåga att hjälpa kunden genom optimalt stöd och självledarskap. På Eskilstuna kommun bygger man egen chatbot med enkla medel. Magnus Petzell som är expert inom Digitalisering, hävdar att det nu inte längre handlar om teknik utan vilka strategiska val man gör, tekniken finns redan. Vår internationella talare Simon McKenzie från UK varnade för totalt kaos inom många större supportenheter om man inte har kontroll på nya tekniker och processer. Gällande ny teknik som t.ex. RPA (Robotic Process Automation) så är det något som vi måste börja ta på allvar. Enligt Daniel Solving tidigare från Stena (nu på Volvo) så måste man våga testa sig fram och det är viktigt att supporten är med på resan inom den verksamheten. Det är till Supporten som kunden vänder sig till när det är något som går fel med robotar och tekniken. 

Varje Support ser olika ut med olika förutsättningar. Det gäller att utveckla den egna supporten utifrån de egna styrkorna och svagheterna, kopplat till den vision och strategi som man har bestämt sig för att följa. Vad man ska prioritera av alla de tekniska möjligheter och organisatoriska modeller som finns, det är vad alla bör tänka över till 2019. Att satsa på sina egna medarbetare kommer aldrig att vara fel. De kommer att behöva både ökad kompetens och frihet att utveckla och innovera för att ni tillsammans ska lyckas nå de mål ni har. 

(nedan ser ni mig dela ut pris för "Årets Servicedesk 2018 ")

 

Grattis Handelsbanken som vann "ÅRETS SERVICEDESK 2018"

Handelsbanken, LKDATA, Karlstad kommun och Rejlers var nominerade. 

Handelsbanken har fått 1:a priset för att de har lyckats anpassa ITIL efter sina egna behov. De ställer stora krav på sina systemägare med närmast nolltolerans, vilket kräver mycket mod samt ordning och reda tillsammans med stolta, rakryggade och engagerade medarbetare.

LKDATA delad 2:a, arbetar efter ISO20000 vilket skapar en grund för ordning kring processer och dokumentation. De har stort fokus på sina medarbetare och skapat en egen unik kultur. De är otroligt duktiga på att ta tillvara på sina personalresurser och medarbetare som tillsammans arbetar med ständiga förbättringar.

Karlstad kommun delad 2:a, arbetar efter ISO20000 som lägger grunden för hela IT-verksamheten. De har tydliga och långsiktiga mål med fokus på ”Digitala Karlstad”. Nu är de redo att ta steget mot den ”Digitala framtiden” och de har startat upp med Robotic Process Automation.

Rejlers 3:a, har visat att det lönar sig att ta modiga beslut och de har på ett framgångsrikt sätt tagit hem sin Helpdesk som gett ett toppenresultat för både kunder och egen effektivitet.

2019 kommer man kunna anmäla intresse för att bli nominerad redan i januari. Då har man nästan ett är på sig att tillsammans med sina medarbetare utveckla sin egen verksamhet. 

 


Har du frågor eller vill ha tips kring Support är du alltid välkommen att maila mig på peter.hero@supportinst.se eller ringa mig på tel 0707-94 55 00.

Nyhetsbrevet

Här finner du tips, länkar och du får ta del andras erfarenheter.


SSI-nätverken

Vi har SSI nätverk för Servicedesk och Kundservice över hela landet från norr till söder. Läs mer här om kommande och tidigare nätverskträffar.


Utbildningar

Här finner du supportbranschens bästa utbildningar,  som SSI erbjuder. De flesta som "öppna utbildningar" samt flera som internanpassade. 

SATSA PÅ DIG SJÄLV OCH DINA MEDARBETARE!

Veckans tips: Support Center Manager i december.


Konferenser & Event

HDI Conference 7-12 april i Orlando

Som partner till HDI kan man inte låta bli att fundera på att åka till Orlando i april.

Temat på konferensen är "(R)EVOLUTION OF SUPPORT AND SERVICE MANAGEMENT"

Konferensinformation

 


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.