Inbjudan till Ung Livsstils skolkonferens. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hälsofrämjande basprogram – Från brandkårsutryckningar till systematiserat arbete

Det hälsofrämjande basprogrammet är ett pedagogiskt material om hållbar livsstil för elever i grund- och gymnasieskolan. Det hälsofrämjande basprogrammet är ett komplement till det medicinska basprogrammet som används på individnivå med enskilda hälsosamtal med skolsköterskan. Materialet kan användas för hälsoundervisning på gruppnivå där elevhälsans personal tillsammans med pedagoger/fritidspersonal ansvarar för undervisningen.

Elevhälsans personal möter därmed ALLA elever varje år under skoltiden och samverkar med skolans pedagoger i det hälsofrämjande arbetet.

För att ta reda på vilka livsstilsvanor eleverna i en grupp/klass har finns den digitala elevhälsoenkäten Livsstilskollen. Där får eleverna svara på livsstilsfrågor som sedan kan sammanställas på gruppnivå före, och en tid efter undervisningen. Utifrån elevernas svar får man svaren i stapel- och cirkeldiagram vilket ger en tydlig bild av vilka områden man behöver arbeta med för att hjälpa eleverna till en hållbar livsstil.

Livsstilskollen kan utformas enligt önskemål efter de hälsofrågor som används vid de individuella hälsosamtalen hos skolsköterskan. Genom att använda samma frågor som vid hälsosamtalen kan man mäta hur eleverna mår varje år och följa elevernas mående över tid.

Vill du veta mer om det hälsofrämjande basprogrammet-mejla till: anna.hedenskog@unglivsstil.se

 

Ny medarbetare hos Ung Livsstil

Pia Österman är hälsopedagog med ett förflutet som förskollärare. Hennes specialområden är sömn & stress, kärlek & sexualitet samt alkohol & tobak. Pia kommer att vara med och ta fram material om puberteten, föreläsa samt hålla work-shops om hälsofrämjande arbete i klassrummet. Läs mer om Pia. 

 

 

Föräldraföreläsningar

Livsstilen hänger ihop med hur man mår och hur det går i skolan! Många skolor/kommuner erbjuder föräldraföreläsningar för att öka chansen att eleverna kommer till skolan efter en god natts sömn och med frukost i magen. Föräldrar får fakta om sömn, skärmar mm samt tips och råd för att hjälpa sina barn till hållbar livsstil. 

Intressant och relevant föredrag. Bra föreläsare som engagerade . Konkreta tips som man kan använda direkt. Förälder i västra Götaland november 2018

Läs mer

Work-shops

Vi erbjuder nu även webb-workshops om Ung Livsstilskunskap och det Hälsofrämjande basprogrammet,  Under två timmar visar Anna Hedenskog hur man kan använda materialet i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet i skolan.

Priset är 1495:- + moms. Maxantalet är 8 st. Välkommen att kontakta anna.hedenskog@unglivsstil.se för att boka in en dag som passar er.

Föredrar ni en work-shop hos på plats hos er är det bara att mejla eller ringa för en prisuppgift.

 

Distanskurser

Sömnskola - Få kunskap om sömn, stress, skärmar, kost och motion samt få verktyg för att hålla sömnskola för dina elever. 

 

Hjärnskolan- hjärna och beteende - Få kunskap om hur hjärnan formar våra beteenden samt hur vårt beteende formar vår hjärna. Läs i din egen takt, endast ett tillfälle i Uppsala för tentamen av Hjärnskolan. 

Ung Livsstil önskar alla en skön och återhämtande jul- och nyårshelg!

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooktwitteryoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.