Nyhetsbrev från Fredens Hus. 
27 november 2018.


Julklappstips och fredsglögg

Nu närmar vi oss julmånaden december med alla dess traditioner. Till oss på Fredens Hus är du välkommen till några julinspirerade fredsaktiviteter. Du som medlem hos oss kan också passa på att utnyttja vårt erbjudande om julklappsbok.

Julklappstips - en bok för den som vill förändra världen

I höstas släppte Fredens Hus boken "Artivism - Konsten att göra fred" som en del av projektet Artivist.nu. Nu har du som medlem i Fredens Hus möjlighet att köpa boken till det rabatterade priset 79:-. 

Köp boken till dig själv eller ge bort den till dina vänner i julklapp. 

Det görs många insatser för fred, hållbarhet och medmänsklighet i Sverige idag. I den här boken finns:

  • Inspiration och praktiska tips till dig som vill komma igång
  • Kraft och mod till dig som redan är mitt i arbetet
  • Förklaringar till dig som är nyfiken

Priset 79:- gäller i Fredens Hus butik uppe på Uppsala slott (ordinarie pris på plats är 129:- och i bokhandeln ca. 189:-).

Glöggmingel för fredsengagerade i Uppsala 5 december

Fredens Hus bjuder in organisationer, yrkesverksamma och nyfikna entusiaster inom fredsområdet till ett glöggmingel, där vi förhoppningsvis tar de första stegen mot Uppsala fredsnätverk.

Välkommen till oss på Uppsala slott onsdagen den 5 december kl. 18:00-19.30. 

Kvällen kommer att innehålla en bakgrund till Uppsala som fredsstad, tid att nätverka bland likasinnade samt diskussioner om vad ett fredsnätverk skulle kunna vara.

Uppsala är en stad för fredsfrågor. Här finns internationellt kända personer inom freds- och konfliktforskning och många organisationer med ett starkt fredsengagemang. Flera av Sveriges största fredsprofiler har koppling till Uppsala. 

Fredens Hus bjuder på glögg och pepparkakor. Fri entré.

Läs mer om evenemanget

After-wirk på Luciadagen

Luciadagen blir vår sista dag på After Wirk-programmet hösten 2018. Vi tillverkar fredsinspirerat julpyssel, det bjuds på nachos, och alkoholfri öl finns att köpa.

Välkommen torsdagen den 13 december kl 18:00.

Temat för After Wirk är kreativa uttryck som ett språk i kampen mot våld, orättvisor och förtryck. 

Passa också på att besöka vår tillfälliga utställning Stitched Voices som innehåller textila berättelser om politiskt våld och motstånd.

Om Fredens hus

Fredens Hus är en samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter. Genom utställningar, projekt och pedagogisk verksamhet med fokus på barn och unga jobbar vi för social hållbarhet. Det handlar om fredsarbete på gräsrotsnivå för att främja jämställdhet, motverka rasism och intolerans och att träna konflikthantering och aktivt medborgarskap.

Vi är en ideell förening som arbetar i Dag Hammarskjölds anda sedan 2006.