Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Bokstaven K står för Kost

 

Vi fokuserar på K som i Kost och denna gång speciellt för skiftarbetare.

Jobbar du skift påfrestar du både kroppen och din mentala kapacitet rejält. Det finns emellertid sätt att minimera risker och bättra på möjligheterna för att klara av dessa ansträngningar.

Inner har Kost som en av tre vane-områden vaneområden som vi följer i varje projekt per individ och aggregerat.

Inners coacher har kompetens inom Kost och Inners föreläsare Camilla Rova och Cecilia Walton finns båda med i Inners stall av föreläsare och aktörer vid olika typer av event.


Hur äter jag om jag jobbar natt, eller skiftarbetare?


 • Regelbunden kosthållning.
 • Försöka att äta de tre huvudmålen så gott det går.
 • Lite lättare middag nattetid, frukost innan man går och lägger sig.
 • Rutiner att följa under skiften.

Måltider under ett nattpass:

 • Ät en måltid före midnatt om du jobbar natt så att du klarar natten utan att äta, eller med endast lite mat.
 • Låt bli att äta efter midnatt. Ju senare på natten desto svårare har kroppen att hantera mat. Drick vatten i första hand, låt bli söt dryck (juice, energidrycker m fl).
 • Ha tillgång till bra mat (hemlagad på råvaror är alltid bäst).
 • Ät något som håller blodsockret nere så mycket som möjligt, och gärna proteinrikt. T ex avokado, ägg, tonfisk, makrill, grovkornigt knäckebröd, se mer nedan. Undvik att äta sötsaker, läsk, stora mängder fruktjuice, fruktsoppa, kaffebröd osv. på natten.
 • Lämplig mat på natten om man inte mår bra en hel natt utan mat är t.ex.:
  – en varm soppa ”förstärkt” med kokta ägghalvor, ett par köttbullar, frysta grönsaker, lite pasta, potatis eller ris från en tidigare måltid,
  – eller smörgås med fullkorn och färskost och skivad frukt som pålägg.
  – Lite fruktsallad med keso är uppfriskande, skär ihop frukten hemma och ta med.
 • Somna mätt. Ät hellre ett par smörgåsar med ost eller magert köttpålägg, ett glas fil eller en tallrik yoghurt med lätt-tinade bär på kvällen om du kommit hem sent från jobbet.
 • Frukostmålet efter ett nattpass behöver vara extra rikt på kolhydrater i form av till exempel fullkornsgröt, müsli, frukt eller fullkornsbröd och möjligen LITE juice.
 • Vid övriga mål ät extra mycket rotfrukter, frukt, bär och grönsaker.


Följ oss på facebook, instagram och linkedin!

Face book

Instagram

LinkedinKostföreläsare Camilla Rova

”Hälsa och välmående handlar om allt som får oss att må bra i kropp, sinne och i relation till andra människor.”

Camilla Rova har själv varit där. Som överviktig storrökare med hög stressnivå och oregelbundna arbetstider haltade både livet och
hälsan.

Camilla har setts i flera olika tidningar och tv-program. Förutom att vara kock, kostrådgivare har hon släppt E-kokboken “Riktig mat med Rova – mätt och lätt” och reser landet runt för att utbilda ledare, företag och privatpersoner inom hälsoutveckling.


Kostföreläsare Cecilia Walton

”Gör din matvardag enklare, bättre och godare. Och samtidigt hållbar”

Med egna erfarenheter under uppväxten av felaktig kost, vet Cecilia hur hennes skol- och idrottsresultat påverkades negativt, ett mönster som fortsatte en bra bit in i vuxenlivet.
Cecilia är kock och diplomerad kostrådgivare och har även lång erfarenhet av ledarskap och utbildning inom ideell verksamhet.

Idag arbetar Cecilia
med att utbilda i näringslära och matlagning genom uppskattade föreläsningar, workshops, matevents och matlagnings-kurser samt utveckling av mat på skolor och förskolor.

Inners statistik visar att en hälsostrategisk insats med fokus på; mental balans, kost och motion leder till att tre av fyra individer når sina personliga mål via en förändrad livsstil. Som en effekt av detta blir organisationen mer kostnads- och resultateffektiv och förbättrar därmed sin lönsamhet.

Inner Sweden AB | Finlandsgatan 56, 164 74 Kista | 0727 39 05 05 | 556498-8276

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.