Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Endags-inloggning

Vill du titta närmare på våra livsstilsmaterial för att se hur de kan användas i ert före- byggande och hälsofrämjande arbete skriver du "endags-inloggning" i ämnesraden. 

 

 

Vadsadu.se

Äntligen kan alla frågor ställas i klassrummet!

Många elever låter bli att ställa frågor i skolan. En del tror att det bara är de som inte förstått, en del är blyga, en del tror att de riskerar att sänka sina betyg om de blottar sina luckor. 

Med Vadsadu.se kan eleverna ställa anonyma frågor i klassrummet, från grupprummet eller hemifrån. När alla frågor ställs ökar chansen till förståelse, kunskap och måluppfyllelse. 

 

 

Vadsadu.se är en tjänst man prenumerar på för att få tillgång till. Den kostar 4995 kr för ett år och då får all personal och alla elever tillgång till tjänsten. Till och med vecka 46 betalar ni endast 2995 kronor för första året. Mejla info@unglivsstil.se och begär en demoinloggning så kan ni gå in och titta hur tjänsten fungerar. 

På www.vadsadu.se kan ni även se vår instruktionsfilm.

 

Skärmar och depression

 I en studie från San Diego Universityhar Jean Twenge sett ett samband mellan skärmtid och depression och självmordstankar hos tonåringar. 

Twenge och hennes kollegor har granskat enkäter med frågor om depressionssymptom från över en halv miljon tonåringar. En eller två timmar skärmtid per dag ökar inte risken nämnvärt, säger Twenge, men när man kommer upp i tre, fyra, fem timmar eller mer per dag är det en signifikant ökad risk för självmordsförsök, tankar på självmord och allvarlig depression.

För att minska skärmtiden behövs information, diskussion och reflektion. Ett av fördjupningsområdena i Ung Livsstilskunskap är just skärmar. 

 

Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

Facebook    Twitter    Instagram    YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.