Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 8

AI och Robotisering (RPA) har kommit långt inom både kommuner och större företag!

Det verkar som att många företag och kommuner har tagit AI och Robotisering på allvar och har kommit långt. Det märker vi om inte annat när vi har våra SSI-Dialoger (nätverksträffar) och när vi har bokat upp talare på nästa konferens IT-SUPPORT I FOKUS!

Tidigare i höst när vi besökte Nordeas kundsupport pratade inte "bankerna" om de hade t.ex. Chatbotar utan frågade istället vilka olika leverantörer som de jobbade med. Inom kort åker nätverket i Mittsverige till Karlstad kommun för att lyssna titta närmare på deras utveckling inom RPA (Robotic Process Automation).

På konferensen kommer vi bl.a. att lyssna till talare från Stena om hur de jobbar med RPA och Eskilstuna kommun om hur de nu utvecklar en egen AI/Chatbot.

ÄR NI REDO?

 

Telia tar kundrelationer på allvar!

Det var superintressant att få höra hur man utvecklar sina medarbetare för att alltid ge kunden det bästa.

För en vecka sedan hade vi en SSI-Dialog hos Telias kundsupport i Göteborg och fick då lära oss om hur man utbildade och utvecklade sina medarbetare för att kunna hålla högsta möjliga nivå när de möter sina kunder. Jag har inte sett någon verksamhet som kommit längre när det gäller att ta både sina medarbetare och sina kunder på 100% allvar och som också tar konsekvenserna av detta. De har en uttalad karriärsväg även för sina nya supportmedarbetare samtidigt som de mera seniora medarbetare stöttar de som är "nya" att utvecklas och känna trygghet i sin roll. Vill man höra mer om detta och utvecklingen av kundrelationerna inom Telia kundsupport så kommer Kija Monteil som är Head of Planning & Implementation på Telia Company i Stockholm att föreläsa kring detta ämne på IT-SUPPORT I FOKUS, dag 2 den 23 november.


"Årets Servicedesk 2018"

Har ni det som krävs för att bli utnämnd till "Årets Servicedesk 2018"? 

Ingen Support, Servicedesk eller Kundsupport som jag har träffat på är bra på alla områden. Det som vi tittar på är bl.a; kunskap och motivation hos medarbetarna, ärendehantering och teknikstöd, effektivitet, processer, säkerhet och kunskapshantering. 

Har ni jobbat extra hårt och lyckats bra på något av dessa områden så tveka inte att nominera er. 

 

Har du frågor eller vill ha tips kring Support är du alltid välkommen att maila mig på peter.hero@supportinst.se eller ringa mig på tel 0707-94 55 00.

Nyhetsbrevet

Här finner du tips, länkar och du får ta del andras erfarenheter.


SSI-nätverken

Vi har SSI nätverk för Servicedesk och Kundservice över hela landet från norr till söder. Läs mer här om kommande och tidigare nätverskträffar.


Utbildningar

Här finner du supportbranschens alla utbildningar,  som SSI erbjuder. De flesta som "öppna utbildningar" samt flera som internanpassade. 

Veckans tips: Support Center Manager i december.


Konferenser & Event

 "IT SUPPORT I FOKUS 2018"       22-23 November   på Sheraton i Stockholm. 

Nominera din supportenhet till "Årets Servicedesk -2018".

Konferensinformation.

 


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.