Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev November 2018

 

Delegera – så att teamet ”växer”!

En del ledare är extremt bra på detta och vet att det också ingår i deras roll som ledare att utveckla sina medarbetare vilket då inbegriper att ge dem uppgifter som de har möjlighet att styra själva både med framgång och med motsatsen.

Ofta bottnar svårigheten med att delegera i att du har ett stort kontrollbehov men även andra faktorer kan spela in som t ex att du är Röd (enl DISC) och du måste då få allt runt dig gjort fort och gör att du då hellre gör saker själv, så att det blir klart fort.

Du kanske inte heller är så van från din egen chef att få ansvar att utföra, styra, leda saker och därmed följer du samma mönster med dina medarbetare i ditt team.

Vänta inte på att dina medarbetare ska be om att få mer ansvar utan börja du (innan de slutar hos dig). Flytta sakta men säkert över mer uppgifter på alla i ditt team. Då menar jag verkligen alla. Rätt vanligt är annars att man ger mest uppdrag till de man tror och litar mest på för att vi är trygga med det och lite vill belöna. Men dessa personer kanske upplever det orättvist att allt hamnar på dem och många kollegor ”går fria”. De ser inte din belöning i det. Se till att du är rättvis.

Var också noga med att visa dem att de har fullt ansvar och din fulla tillit. Var inte där och peta i halvtid och be inte om för många återkopplingar.

Självklart uppskattas det att du finns där för frågor och bollande av idéer och var extremt noga med feedback när uppgiften är klar.

Tänk på att du får mest ut av din medarbetare om du feedbackar det positiva och i många fall helt glömmer det du inte var nöjd med. Vi människor vill gärna ha beröm och tränas då att göra rätt för då får vi beröm igen och igen och igen. Får vi kritik också, så att säga, kanske vi inte anstränger oss lika mycket. Kanske måste inte heller allt göras på ditt sätt...

Om du blir bra på att delegera får du underbart bra team att leda. Du blir uppskattad som chef och lojaliteten med dig och företaget växer.

Jobbar du i ett stort företag blir gärna din förmåga att delegera bra dels en orsak till att just din avdelning eller ditt team alltid har lätt att finna nya bra medarbetare samt också vara ett led i att dina medarbetare blir ”bättre” än dig och går vidare i organisationen. Du har då lyckats i ditt jobb som ledare!Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

DET FÖRSTA INTRYCKET - FÅR DU IHOP PUSSELBITARNA?
Framgång - Lär dig allt om det första intrycket via min bok - köp den via hemsidan eller maila mig! Mängder med tips och trix du inte kan vara utan!

 

 

En gåta:

På vilken väg går man tillbaka, men kommer ändå närmare målet?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
En tunna så klart.

Stylingtips:

 

Denna månad ska vi kolla extra på Dramatiska väskor för de Dramatiska personerna. Många gillar Dramatiska väskor men inte alla kommer att köpa dem.

Används ofta också i butikerna för att lyfta fram sina produkter och så köper den stora massan de lite lugnare varianterna. För den Dramatiska personen är det dock grymt viktigt att inte väskan är till för alla.

Måste vara udda, måste sticka ut, måste vara annorlunda. Inte som den Kreativa som gärna gör om väskan utan unik redan från början för de tänker inte göra om dem.

Vi pratar stora detaljer som spännen, långa blanka kedjor, tydliga materialskiftningar, tydliga färgskiftningar, stickningar i avvikande färger ja allt som gör att väskan syns extra mycket. De gillar att sticka ut med alla sina kläder och accessoarer.

De väljer ofta och gärna väskor med starka färger för då gör ju även färgen att den sticker ut. De kan också ofta välja svarta väskor men då finns det en himmels massa detaljer på som gör dem extra allt.

De Dramatiska byter gärna väska under dagen för alla de olika sakerna de ska göra. De kan ha en väska till jobbet. Byta lite över lunchen, absolut byta till ev träning och en helt annan kanske ännu fräckare för middagen efter det.

De har dessutom grymt många att välja på. De har inte bara en t ex lila väska utan de har en massa lila väskor precis som i alla de andra färgerna. Och de är också tacksamma som väskkunder då de gärna fortsätter att köpa fler.

De kan vara förtjusta i något visst material men det skiftar snart till något annat material eller färg för den delen. För det mesta är det mer viktigt för dem att de är unika än att det är i just något extra vackert skinn. De bryr sig inte värst mycket om märket heller.

Kvaliteten är inte heller för den Dramatiska så viktig då de inte vet hur länge de kommer att gilla just denna väska så någon dyr skinnväska är sällan aktuell. Det viktiga är att väska är fräck och unik.

Prova att köpa lite Dramatiska väskor du med även om du inte är just en Dramatisk person för det är ofta kul med dessa väskor och du kommer att få många många komplimanger.

Lycka till!

Väskorna kommer bl a från

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.