Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nytt år med många spännande nyheter från Ung Livsstil

Endags-inloggning

Vill du titta närmare på våra livsstilsmaterial för att se hur de kan användas i ert förebyggande och hälsofrämjande arbete skriver du "endags-inloggning" i ämnesraden. Skriv även vilken dag som passar er för att logga in.

 

På gång

Just nu jobba vi för fullt med två nya material. Pubertet och Tonårshjärnan -hormoner och humör. Håll utkik på Ung Livsstil där vi kommer att lägga ut mer information om innehållet samt när man kan få tillgång till det. 

 

Vadsadu.se

Låt eleverna ställa sina frågor anonymt! Om alla frågor ställs ökar chansen till förståelse, kunskap och måluppfyllelse. http://www.vadsadu.se/

 

Sluta poppa låt hjärnan chilla!

Här finns tips på hur man minskar den negativa påverkan av skärmar

Popcornhjärna

Begreppet popcornhjärna väcker tydligen intresse. Det blogginlägg som publicerades på www.elevhalsan.se den 10/1 har redan lästs över 83 000 gånger. Högst rimligt tänker vi då det är nog är många som undrar över hur hjärnan påverkas av att i snabbt tempo hoppa mellan olika aktiviteter på skärmen. Barnpsykiatriker Jaghoory beskriver den nya tekniken "som en tsunami för ungdomars hjärnor. En del klarar det bra medan andra drunknar i flödet." 

Eftersom intresset är så stort för det här ämnet planerar vi redan nu för en konferens i höst under temat popcornhjärna. En av föreläsarna är just Hassan Jaghoory som bl a kommer att prata om hur popcornhjärnan kan göra det svårare med både inlärning och socialt samspel. Så snart datum är satt återkommer vi med mer info om pris och hur man bokar sin plats.  

Följ och gilla Ung Livsstil på sociala medier

Facebook    Twitter    Instagram    YouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.