Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 7

Får du utbilda dig?

I en del verksamheter kan det ta flera år innan man får utvecklas och utbilda sig. Vi har en situation där förändringstakten är mycket hög samtidigt som det är svårt att hitta nya och rätt medarbetare. 

Under sådana omständigheter så borde det vara en rättighet att få möjlighet till utbildning. Se till att du inte halkar efter och att du får utbildningar som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden, ställ krav på det!

 

Storbankerna har kommit långt inom AI och automatisering

Framtidsfrågor inom Supportområdet!

När vi hade vår senaste SSI-Dialog besökte vi en av storbankernas kundsupport. Där hade man kommit långt med AI och Chatrobotar i sin drivkraft att effektivisera och klara av den nya konkurrenssituation som de har med nya "nätbanker" som utmanar. Här var det inte frågan om de skulle jobba med AI och roboticering utan det handlade mer om vilken robot och teknik som skulle prioriteras.

Vi diskuterade även i grupper om frågor som Agile utveckling, team, aktivitetsbaserade arbetsplatser och möjligheten att arbeta hemma även inom support. Vi kom fram till att det som är högsta mode nu, framför allt där allt ska vara 100% agilt inte kommer att vara framtidens modell. Ett hett tips är att snegla på t.ex. Spotify som har en egen modell som man kan ta del av på Youtube. De benämner denna modell med ord som ”Tribes and Squads” Se deras film här: https://www.youtube.com/watch?v=3YrRW4u9Rl0


"Årets Servicedesk 2018"

Har ni det som krävs för att bli utnämnd till "Årets Servicedesk 2018"? 

Ingen Support, Servicedesk eller Kundsupport som jag har träffat på är bra på alla områden. Det som vi tittar på är bl.a; kunskap och motivation hos medarbetarna, ärendehantering och teknikstöd, effektivitet, processer, säkerhet och kunskapshantering. 

Har ni jobbat extra hårt och lyckats bra på något av dessa områden så tveka inte att nominera er. 

 

Har du frågor eller vill ha tips kring Support är du alltid välkommen att maila mig på peter.hero@supportinst.se eller ringa mig på tel 0707-94 55 00.

Nyhetsbrevet

Här finner du tips, länkar och du får ta del andras erfarenheter.


SSI-nätverken

Vi har SSI nätverk för Servicedesk och Kundservice över hela landet från norr till söder. Läs mer här om kommande och tidigare nätverskträffar.


Utbildningar

Här finner du supportbranschens alla utbildningar,  som SSI erbjuder. De flesta som "öppna utbildningar" samt flera som internanpassade. 

Veckans tips: Certifierad Incident Manager i november i Stockholm och Support Center Analyst i Göteborg.


Konferenser & Event

 

"IT SUPPORT I FOKUS 2018"       22-23 November   på Sheraton i Stockholm. 

Nominera din supportenhet till "Årets Servicedesk -2018".

Konferensinformation.

 


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.